MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Sundance Film Festival: 48 ώρες non-stop σινεφίλ απόλαυση στον ΟΤΕ TV

Το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Νοεμβρίου, ετοιμαστείτε για ένα “χορταστικό” 48-ωρο αφιέρωμα στις ταινίες που έχουν διακριθεί στο «Sundance Film Festival», το σημαντικότερο φεστιβάλ του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου! Συντονιστείτε στο Sundance Channel HD, αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV!

Monopoli Team

Το εναλλακτικό κανάλι ψυχαγωγίας Sundance Channel προσφέρει ποικιλία ποιοτικών προγραμμάτων, ταινιών και ντοκιμαντέρ 24/7. Έχει ιδρυθεί από τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 1996, με ανταπόκριση από το φεστιβάλ κινηματογράφου «Sundance Film Festival», ένα φεστιβάλ το οποίο προωθεί τις καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες για περισσότερα από 30 χρόνια.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Νοεμβρίου, ο ΟΤΕ TV μας δίνει τη δυνατότητα μέσα από το κανάλι του Sundance για ένα 48-ωρο ασταμάτητου binge-watching ταινιών που ξεχώρισαν τα τελευταία χρόνια στο φεστιβάλ.

«Οι αφηγητές ιστοριών διευρύνουν τους ορίζοντές μας: καταπιάνονται με διάφορα ζητήματα, προκαλούν, εμπνέουν και, τελικά, μας συνδέουν» Ρόμπερτ Ρέντφορντ

5 SOS ταινίες που αξίζει να δείτε αυτό το Σαββατοκύριακό στο Sundance Channel!

Gerry (2002)
gerry

Road movie του Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστές τον Ματ Ντέιμον και τον Κέισι Άφλεκ (αδερφός του Μπεν Άφλεκ). Στην ταινία δύο νεαροί φίλοι που έχουν το ίδιο όνομα ξεκινούν να διασχίσουν με το αυτοκίνητο τις νοτιοδυτικές πολιτείες και κάποια στιγμή το αφήνουν προκειμένου να κάνουν μια μικρή πορεία περπατώντας. Όμως, χάνουν τον προσανατολισμό τους και έτσι βρίσκονται μόνοι -χωρίς νερό ή φαγητό- να περιφέρονται μέσα σε μια αχανή, άγρια και αφιλόξενη έρημο. Το «Gerry» συνθέτει πλάνα εξαιρετικής ομορφιάς αντλώντας από τις εντυπωσιακές εικόνες της ερήμου της Αργεντινής, της Γιούτα και την διαβόητη Κοιλάδα του Θανάτου (Death Valley), όπου έγιναν τα γυρίσματα, ενώ εξαιρετική είναι και η φωτογραφία του ελληνικής καταγωγής Χάρη Σαββίδη.

Happy Accidents (2000)
happy accidents 2000

Μπορείτε να φανταστείτε μία ταινία που να παντρεύει την επιστημονική φαντασία με τη ρομαντική κομεντί, με φόντο το Μανχάταν; Αυτό είναι το «Happy Accidents». Ένα sci-fi romance με πρωταγωνίστρια την Μαρίσα Τομέι, στο ρόλο μίας απογοητευμένης από τις σχέσεις Νεοϋορκέζας ώσπου μία μέρα στο πάρκο πιστεύει ότι έχει επιτέλους συναντήσει τον πρώτο αξιόλογο άντρα της ζωής της στα μάτια του Βίνσεντ Ντ Ονόφριο ο οποίος όμως, ισχυρίζεται ότι προέρχεται από το έτος… 2470!

Mother of George (2013)
MOTHER OF GEORGE
Ένα ποιητικό δράμα γύρω από ένα νιόπαντρο ζευγάρι Νιγηριανών, την Αντενίκ και τον Αγιόντελ, που ζει στο Μπρούκλιν και έρχεται αντιμέτωπο με προβλήματα γονιμότητας. Η δυσκολία να αποκτήσουν παιδί τους φέρνει σε σύγκρουση με τις μακροχρόνιες πολιτισμικές παραδόσεις και τις προσδοκίες της μητέρας του Αγιόντελ και οδηγεί την Αντενίκ, την οποία υποδύεται η Ντανάι Γκουρίρα (Walking Dead), στο να πάρει μία σοκαριστική απόφαση που θα μπορούσε είτε να σώσει είτε να καταστρέψει την οικογένειά της.

Smash His Camera (2010)
smash his camera 1024
Έχασε μία δίκη από την Ζακλίν Κένεντι Ωνάση και ο Μάρλον Μπράντο του έσπασε το σαγόνι. Πρόκειται για τον Ρον Γκαλέλα, τον διαβόητο, και μισητό από πολλούς, παπαράτσο των stars στην Αμερική. Το «Smash his Camera» είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του Γκαλέλα το οποίο ανοίγει το κουτί της Πανδώρας για ζητήματα σχετικά με το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα, την ελευθερία του τύπου και την ολοένα αυξανόμενη λατρεία των διασημοτήτων. Απέσπασε το «Βραβείο Σκηνοθεσίας» στην κατηγορία των ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ του Sundance το 2010.

The Meteor (2013)
Francois Delisle Le meteore 25
Ο Πιερ είναι περίπου 40 ετών και εκτίει ποινή φυλάκισης 14 χρόνων για έναν θάνατο που προκάλεσε: σκότωσε έναν πεζό καθώς οδηγούσε εξουθενωμένος. Η μητέρα του η οποία πλησιάζει τα 80 τον επισκέπτεται κάθε βδομάδα ενώ η Σούζαν, η πρώην γυναίκα του, προχώρησε στη ζωή της απ’ όταν εκείνος μπήκε στη φυλακή. Κάθε χαρακτήρας της ταινίας μας δίνει μία ειλικρινή περιγραφή του πόνου που έχει προκαλέσει στη ζωή του το έγκλημα που διέπραξε ο Πιερ, ενώ όλοι αδημονούν να σηκώσουν το κεφάλι πάνω από την επιφάνεια όλων όσων τους «πνίγουν» και να εισπνεύσουν τον αέρα της ζωής. Αποφεύγοντας τις συμβατικές τεχνικές αφήγησης, η ταινία δεν περιλαμβάνει ούτε έναν διάλογο ή πραγματική ανθρώπινη αλληλεπίδραση, αλλά προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα τους χαρακτήρες μέσα από μία σειρά εξομολογητικών μονολόγων.

Περισσότερα από Keep Watching