MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Όσκαρ 2016: πού δίνουν τα βραβεία οι bookmakers;

Η πολυαναμενόμενη 88η τελετή απονομής των βραβείων όσκαρ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ την Κυριακής 28 Φεβρουαρίου. Γύρω από εκείνη τη βραδιά έχει στηθεί μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων που μεταφράζεται σε τηλεοπτικά δικαιώματα, εκθαμβωτικές εμφανίσεις, χορηγίες, διαφημίσεις αλλά και πάσης φύσεως στοιχήματα!Τα προγνωστικά των Όσκαρ είναι από τα αγαπημένα “παιχνίδια” των bοοkmakers που ζουν σε φρενήρεις ρυθμούς μέχρι τη στιγμή που θ’ ακουστεί το το κλασικό “Τhe oscar goes to…”Σκανάραμε τα μεγαλύτερα sites στοιχημάτων και σας παραθέτουμε τα “σιγουράκια” με τις μεγαλύτερες αποδόσεις.

author-image Πένυ Νικολάου

Για να αποκτήσουμε λοιπόν μια καλύτερη εικόνα συγκεντρώσαμε τους υποψήφιους αλλά και τα φαβορί των βασικότερων κατηγοριών για τα φετινά βραβεία σύμφωνα με τα ξένα σάιτ στοιχημάτων!

Κατηγορία Καλύτερης Ταινίας
“The Big Short”
“Bridge of Spies”
“Brooklyn”
“Mad Max: Fury Road”
“The Martian”
“The Revenant”
“Room”
“Spotlight”

spotlight
Το καστ της ταινίας “Spotlight”

Σ’ αυτή την κατηγορία το προβάδισμα έχει το “The Revenant” (Η Επιστροφή) από την 20th Century Fox εταιρία παραγωγής και ακολουθεί το “Spotlight” (Όλα στο φως) από την Open Road εταιρία παραγωγής.

Κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας
Adam McKay, “The Big Short”
George Miller, “Mad Max: Fury Road”
Alejandro González Iñárritu, “The Revenant”
Lenny Abrahamson, “Room”
Tom McCarthy, “Spotlight”

therevenant
O Alejandro Gonzalez Inarritu στα γυρίσματα του “The Revenant”

O Αλεχάντρο Γκονσάλες Ινιάριτου θα μπορούσε δυνητικά να σαρώσει και πάλι στα φετινά βραβεία. Το 2015, κέρδισε βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου με το “Birdman”. Φέτος δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει και πάλι στην κατηγορία Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το “The Revenant”. Ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλος καθώς πολύ κοντά στη νίκη βρίσκεται και ο Τζορτζ Μίλερ, του οποίου η υποψηφιότητα για το “Mad Max: Fury Road” ήταν αμφιλεγόμενη. Οι κριτικοί έχουν διχαστεί σχετικά με το αν το blockbuster δράσης, με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy και τη Charlize Theron, είναι άξιο Oscar.

Κατηγορία Α’ Ανδρικού Ρόλου
Bryan Cranston, “Trumbo”
Matt Damon, “The Martian”
Leonardo DiCaprio, “The Revenant”
Michael Fassbender, “Steve Jobs”
Eddie Redmayne, “The Danish Girl”

di caprio
Ο Leonardo Di Caprio στην ταινία “The Revenant”

Ένας πραγματικός αγώνας δρόμου διαδραματίζεται μεταξύ των υποψηφίων στη συγκεκριμένη κατηγορία! Οι προβλέψεις των ξένων charts για το νικητή “γέρνουν” προς τη μεριά του Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος ακόμα να κερδίσει το πρώτο του Όσκαρ παρά τη λαμπερή και μακροχρόνια καριέρα του στο Χόλιγουντ. Αμέσως μετά ακολουθούν ο Μπράιαν Κράνστον που πρωταγωνιστεί στην ταινία “Trumbo” και ο Μάικλ Φασμπίντερ ο οποίος υποδύεται μοναδικά τον Steve Jobs!

Κατηγορία Α’ Γυναικείου Ρόλου
Cate Blanchett, “Carol”
Brie Larson, “Room”
Jennifer Lawrence, “Joy”
Charlotte Rampling, “45 Years”
Saoirse Ronan, “Brooklyn”

brie larsen
H Brie Larson στην ταινία “Room”

Μια μάχη στήθος με στήθος φαίνεται να αποτελεί η απόκτηση του βραβείου αυτού μεταξύ της Μπρι Λάρσον (Room) και της Σίρσα Ρόναν (Brooklyn). Και οι δύο ηθοποιοί είναι ανερχόμενα αστέρια που δίνουν δύο από τις πιο δυνατές ερμηνείες της χρονιάς. Η Larson κέρδισε στις Χρυσές Σφαίρες και στα SAG βραβεία και αποτελεί σίγουρα μεγάλο φαβορί για τα Όσκαρ.

Κατηγορία Β’ Ανδρικού Ρόλου
Christian Bale, “The Big Short”
Tom Hardy, “The Revenant”
Mark Ruffalo, “Spotlight”
Mark Rylance, “Bridge of Spies”
Sylvester Stallone, “Creed”

creed
O Sylvester Stallone στην ταινία “Creed”

Όπως φαίνεται ο Σταλόνε έχει ήδη “κερδίσει” τους ειδικούς των ξένων στοιχημάτων για τα Όσκαρ. Αν και αποτέλεσε μια έκπληξη για τη φετινή του υποψηφιότητα η απόδοσή του είναι καλύτερη από αυτή των αντιπάλων του Mark Rylance (Γέφυρα της Spies), Κρίστιαν Μπέιλ (The Big Short), Τομ Χάρντι (Η Revenant) και Μαρκ Ράφαλο (Spotlight). 

Κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου
Alicia Vikander, “The Danish Girl”
Jennifer Jason Leigh, “The Hateful Eight”
Rachel McAdams, “Spotlight”
Rooney Mara, “Carol”
Kate Winslet, “Steve Jobs”

alicia vikander
H Alicia Vikander στην ταινία “The Danish Girl”

Στην κατηγορία αυτή η “σύγκρουση” μεταξύ της Αλίσια Βικάντερ που συνοδεύει τον Έντι Ρεντμέιν στο “Danish Girl”  και της πολυβραβευμένης ηθοποιού Κέιτ Γουίνσλετ που βρίσκεται δίπλα στον Μάικλ Φασμπίντερ στο “Steve Jobs” είναι γεγονός. Ακολουθεί στον αγώνα για τη νίκη και η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς για την ερμηνεία της στο “Spotlight”.

Κατηγορία Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου
“Bridge of Spies,” Matt Charman, Ethan Coen, and Joel Coen
“Ex Machina,” Alex Garland
“Inside Out,” Pete Docter, Meg LeFauve, Josh Cooley; original story by Pete Docter, Ronnie del Carmen
“Spotlight,” Josh Singer and Tom McCarthy
“Straight Outta Compton,” Jonathan Herman and Andrea Berloff; story by S. Leigh Savidge, Alan Wenkus, and Andrea Berloff

ex machina
Σκηνή από την ταινία “Ex Machina”

Η ταινία “Spotlight” που έχει ήδη κερδίσει στα φετινά βραβεία “Τhe Writers Guild of America” και “BAFTA” ξεχωρίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι φαίνεται να μην έχουν την ανάλογη δυναμική. Δεύτερη στη σειρά για το βραβείου του καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου έρχεται η ταινία “Inside Out”.

Κατηγορία Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου
“The Big Short,” Charles Randolph and Adam McKay
“Brooklyn,” Nick Hornby
“Carol,” Phyllis Nagy
“The Martian,” Drew Goddard
“Room,” Emma Donoghue

the big short
Σκηνή από την ταινία “The Big Short”

Μέχρι και αυτή τη στιγμή γίνεται λόγος για δύο ταινίες που προσπαθούν να φτάσουν στην κορυφή της κατηγορίας, το “The Big Short” και το “The Martian” . Και οι δύο αυτές ταινίες έχουν αποκτήσει τεράστια αναγνώριση για τα σενάριά τους.


Κατηγορία Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων
“Anomalisa”
“Boy and the World”
“Inside Out”
“Shawn the Sheep Movie”
“When Marley Was There”

inside out
Σκηνή από την ταινία κινουμένων σχεδίων “Inside Out”

Η εταιρία παραγωγής Pixar φαίνεται πως έχει ήδη κερδίσει το βραβείο αυτής της κατηγορίας αφού τίποτα δε μπορεί να ξεπεράσει την ταινία “Inside Out” η οποία είναι επίσης υποψήφια στην κατηγορία καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται κάτι διαφορετικό – η ταινία “Anomalisa” του Τσάρλι Κάουφμαν, που περιγράφεται από τους κριτικούς ως “τόσο συγκινητικό” και “τόσο βρώμικο” που θα μπορούσε να γίνει η πρώτη νικήτρια ταινία X-rated στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων.

Κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας
“Embrace of the Serpent”
“Mustang”
“Son of Saul”
“Theeb”
“A War”

son of saul
Σκηνή από την ταινία “Son of Saul”

Η ταινία “Son of Saul”, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Laszlo Nemes, έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στις Κάννες, κερδίζοντας ένα βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες και ένα στα βραβεία των Κριτικών Κινηματογράφου. Αν και όλα αυτά μεγαλώνουν τις πιθανότητες να πάρει την Κυριακή βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, για να κερδίσει θα πρέπει να νικήσει τη γαλλική φεμινιστική ταινία διαφυγής Mustang του Deniz Gamze Erguven. Επειδή όμως πρόκειται για μια από τις πιο ανατρεπτικές κατηγορίες των βραβείων, όλα είναι πιθανά.

Περισσότερα από Επίκαιρα