Comicdom Con Athens 2016: τα πάντα για τα κόμικς
Μπαίνοντας θριαμβευτικά στη δεύτερη δεκαετία του, το Comicdom Con Athens ανανεώνει το ραντεβού του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και επεκτείνεται σε δυο νέους χώρους: το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Έτσι, το φεστιβάλ γίνεται αποδεδειγμένα πλέον η μεγαλύτερη γιορτή των comics στην Ελλάδα, καθώς μια ολόκληρη γειτονιά της Νεάπολης μεταμορφώνεται με δράσεις, εκδηλώσεις, αλλά και συναρπαστικά street events από τις 15 έως τις 17 Απριλίου.
Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίας διεθνών προσκεκλημένων από όλες τις γεωγραφικές και καλλιτεχνικές σχολές της Ένατης Τέχνης, η φετινή διοργάνωση έχει ήδη ανακοινώσει τους οκτώ πρώτους καλεσμένους της:
- τον Βρετανό Charlie Adlard, επί 12 χρόνια σχεδιαστή του THE WALKING DEAD, της σειράς comics που ενέπνευσε ένα από τα μεγαλύτερα φαινόμενα της σύγχρονης pop κουλτούρας και πυροδότησε την παγκόσμια zombie-mania.
- τον Ted Benoit, διάσημο Γάλλο δημιουργό, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με σημαντικά έντυπα, όπως το À SUIVRE και το METAL HURLANT, ενώ είναι και ένας από τους καλλιτέχνες που αναβίωσαν τη θρυλική σειρά του Edgar P. Jacobs, BLAKE & MORTIMER.
- τον Al Ewing, Βρετανό συγγραφέα comics, που αυτή την περίοδο γράφει τους δημοφιλείς τίτλους της Marvel, ULTIMATES, NEW AVENGERS και CONTEST OF CHAMPIONS.
- τον Goran Sudzuka, βραβευμένο με Eisner Award Κροάτη σχεδιαστή comics και εικονογράφο, με συνεργασίες που εκτείνονται από τη γαλλική Delcourt, μέχρι την αμερικανική DC Comics.
- τον P.J. Holden, Βορειοϊρλανδό σχεδιαστή, γνωστό για τη δουλειά του στο 2000AD, όπου έχει σχεδιάσει ιστορίες με τους Judge Dredd, Rogue Trooper, κ.ά. (Η επίσκεψή του πραγματοποιείται με τη συμβολή της Πρεσβείας της Ιρλανδίας στην Αθήνα)
- την Christina Plaka, την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη manga της Γερμανίας, και κάτοχο του πρώτου παγκοσμίως master στις “Σπουδές Manga”. (Η επίσκεψή της πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe)
- τον Mysh, Ισραηλινό δημιουργό comics και animator, σκηνοθέτη και σχεδιαστή μιας πλειάδας τηλεοπτικών σειρών, ταινιών μικρού μήκους, μουσικών βίντεο κλιπ και comics. (Η επίσκεψή του πραγματοποιείται με την συμβολή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα)
- και τη Sookyoung Yoo, Νοτιοκορεάτισσα mangaka και ερευνήτρια, με αντικείμενο την οπτική έκφραση των manga, και τα manga για γυναίκες.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους δημιουργούς και τα έργα τους, στα αντίστοιχα Q&A και signings.
Τιμώμενος Έλληνας καλλιτέχνης φέτος, ο Tomek, επιμελείται και το επίσημο εικαστικό του Comicdom Con Athens 2016.
Πέραν της καθιερωμένης πλέον κεντρικής έκθεσης στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, εντάσσεται από φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, η ιστορική έκθεση comics και εικονογράφησης Εν Αιθρία, με περισσότερους από 50 καταξιωμένους, αλλά και νέους Έλληνες δημιουργούς, να φιλοξενούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, δίνοντας το στίγμα μιας ακμαίας και δημιουργικής καλλιτεχνικής σκηνής.
Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016 περιλαμβάνει, επίσης, sketch events, προβολές, workshops από διεθνείς και Έλληνες δημιουργούς, παρουσιάσεις νέων τίτλων, bazaar καταστημάτων και εκδοτικών, παιδικό πρόγραμμα, τον υπερ-δημοφιλή Διαγωνισμό Comicdom Cosplay, καθώς και τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς.
Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι υπόλοιποι διεθνείς προσκεκλημένοι, η διεθνής έκθεση original art, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016.
Πότε:
Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 21:30
Πού:
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Κολωνάκι
Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50
Γραμματεία-Εγγραφές-Πληροφορίες:
Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Είσοδος ελεύθερη
Μάθετε περισσότερα για το Φεστιβάλ εδώ www.comicdom-con.gr
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Ανοιχτό Βιβλίο» με τον Γιάννη Σαρακατσάνη: Νέα εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3
- Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη: Κώστας Μακεδόνας και Φωτεινή Βελεσιώτου μάς ταξίδεψαν σε «Ακρογιαλιές δειλινά»
- Ποινές και νέα μέτρα για αλκοόλ σε ανηλίκους – Επαναποινικοποίηση σε βαθμό πλημμελήμματος