Η Ιωάννα ζει κυρίως κλεισμένη στο δωμάτιό της για να κρύβει εκεί τον παγιδευμένο στο σώμα της Πάρη. Καθώς ο καιρός περνά, ο Πάρης αυτονομείται όλο και περισσότερο και αγωνίζεται να έρθει στο φως, για να ζήσει τη ζωή που ονειρεύεται. Μέσα σ’ αυτή την πάλη και την απομόνωση η μόνη βοήθεια έρχεται από την Κατερίνα, την καλύτερη φίλη της Ιωάννας, η οποία καταφέρνει να δει τον Πάρη. Κάτι τέτοιο, όμως, δε συμβαίνει με τη μητέρα της Ιωάννας που αρνείται πεισματικά να αντικρίσει τον πραγματικό εαυτό του παιδιού της.
Βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία που αφορά στη διαταραχή φύλου, το έργο παρουσιάζει πώς το ανθρώπινο σώμα γίνεται ξένο και φυλακίζει έναν εαυτό που οι άλλοι δεν μπορούν να δουν.
Μια πάλη για την πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου, τις κοινωνικές συμβάσεις αλλά και την τόλμη απέναντι στη ζωή και την αλήθεια μας.
Η σκηνοθεσία του Μενέλαου Καραντζά δημιουργεί έναν κόσμο στα όρια της πραγματικότητας, στον οποίο οι σχέσεις των ηρώων ταλαντεύονται ανάμεσα στη βία και τη σκληρότητα, στην τρυφερότητα και την αγάπη.
Το έργο γράφτηκε και ξεχώρισε στο πρόγραμμα θεατρικής συγγραφής PLAY που διοργανώνουν το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Λευκωσία τον Οκτώβριο του 2014.
Οι παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Μορφωτικού Γραφείου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ελλάδα “Σπίτι της Κύπρου”.