Ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέρει για τη δουλειά του: «Όταν προετοίμαζα αυτή την έκθεση, ακολούθησα το ένστικτο και τη και φυσική ροπή των αδόμητων σκέψεών μου και επέτρεψα στον εαυτό μου να δοκιμαστεί σε παρορμητικές, μη παραστατικές εικόνες. Ο κοινός άξονας αυτών των έργων είναι η φόρμα τους και τα χρώματά τους.
Ξεκινώντας να σχεδιάζω στην επιφάνεια, είτε σε χαρτί είτε σε καμβά, παρατήρησα την επαναλαμβανόμενη εμφάνιση κάποιων σχημάτων. Οι φόρμες αυτές εμπεριείχαν άλλοτε μια αρχετυπική σκοπιμότητα κι άλλοτε έαν δυσνόητο υπαινιγμό. Παρά τη συνεχής αμφισβήτηση που υποβόσκει στη διαδικασία μου, οι φόρμες αυτές επανεμφανίζονταν και εν τέλει επιβλήθηκαν στα έργα.
Στην εκ των υστέρων αποδόμηση αυτών των μορφών, συνειδητοποίησα πως επρόκειτο για οργανικά σχήματα που πηγάζουν από μορφές φυτών, τη γυναικεία φιγούρα ή και τοπία που αναπαράγονται καθημερινά μπροστά μας και από αυτά μας απομένει μια υποψία, μια αίσθηση παρά η εικόνα καθεαυτή. Ένα υποσυνείδητο ίζημα στο οποίο εγγράφεται η ανάμνηση και η επιθυμία ταυτόχρονα».
Ο Φίλιππος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Κύπρο. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Λονδίνο (University of Surrey, Roehampton, 1999-2002) και συνέχισε στη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, στο εργαστήριο του Γιάννη Ψυχοπαίδη (2003-2008). Ως εικονογράφος έχει κερδίζει το κρατικό βραβείο εικονογράφίας λογοτεχνικού βιβλίου για παιδιά (Κώστας Πετρίδης, «Η μαθητευόμενη ψυχούλα και ο κακός ο λύκος», εκδ. Μυκρόκυκλος), 2014 και το βραβείο ΕΒΓΕ, για την εικονογράφηση διαφήμισης (Κομμωτιριο, Bold Ogilvy & Mather), 2016. Έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις (Αθήνα και Λευκωσία) κι έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.