Παιδική παράσταση
Το Μαγικό Βιολί στο Θέατρο Χώρα
«Το Μαγικό Βιολί» του Νίκου Ξανθούλη και της Μαριβίτας Γραμματικάκη ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Χώρα την θεατρική περίοδο 2016-2017, και προσκαλεί τους μικρούς θεατές να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και της μουσικής.

Monopoli Team
06.10.2016
A
A
Πρόκειται για την όπερα για «Νεανικά αυτιά», που έχει ήδη φιλοξενηθεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή, που διασκευάστηκε και ως ένα νεανικό μιούζικαλ.
Στη χώρα που απαγορεύονται η μουσική και τα χρώματα, η πραγματικότητα φοράει τα ρούχα του παραμυθιού για να φέρει στους μικρούς θεατές και στα αιώνια παιδιά την αλήθεια της μουσικής, της χαράς και της αισιοδοξίας.
Με τη χρήση της τεχνολογίας του 3D animation, η σκηνή μεταμορφώνεται σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό εικονικής πραγματικότητας και πλημμυρίζει με εντυπωσιακές εικόνες που θα μας ταξιδέψουν σε παραμυθένια τοπία, που όμως είναι τόσο κοντά μας… Η συνύπαρξη της φωτογραφίας και της εμπνευσμένης σκιτσογραφίας, δημιουργούν τον φανταστικό κόσμο της Γκριζούπολης και μέσω ενός εντυπωσιακού video projection, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας την ιστορία του… μαγικού βιολιού.

Στην Γκριζούπολη, ο Βασιλιάς Οράτιος με τη βοήθεια του πιστού του υπηρέτη, του Πρόκα, απαγορεύει τη μουσική, το γέλιο, το χρώμα και τη χαρά. Οι πολίτες υποφέρουν από την κατάσταση που τους έχει επιβληθεί, αλλά φοβισμένοι όπως είναι, δεν αντιδρούν ακόμα και όταν οι νέοι νόμοι αγγίζουν τα παιδιά τους. Το αιώνιο παιδί, ο Έντυ, είναι ο μόνος που μπορεί να βλέπει χρωματιστούς κήπους και να ακούει μελωδικές καμπάνες. Αυτός είναι και η μόνη διέξοδος της Ρόζας, της κόρης του Βασιλιά. Η δύναμη της μουσικής θα του ξυπνήσει αναμνήσεις που θα επαναφέρουν τη χαρά, τα χρώματα, τις νότες και θα μας αναδείξει το μεγαλείο της αγάπης.
Ο βασιλιάς Οράτιος, ο υπηρέτης του ο Πρόκας, η πριγκίπισσα Ρόζα, ο ονειροπόλος Έντυ, ο περιπλανώμενος μουσικός Αμίρ και οι κάτοικοι της… Γκριζούπολης, μαζί με τους μελωδικούς ήχους και τα τραγούδια δημιουργούν την ιστορία και την ατμόσφαιρα του μουσικού παραμυθιού για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις αξίες της αγάπης, του ελεύθερου πνεύματος και της ανιδιοτέλειας ώστε το καθένα, μετά το τέλος της παράστασης, να μπορέσει να αξιοποιήσει αυτές τις αξίες και να νοιώσει πιο δυνατό απέναντι στα προβλήματα που μπορεί να κληθεί να αντιμετωπίσει.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μαριβίτα Γραμματικάκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κωνσταντακόπουλος
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφία: Έλενα Γεροδήμου
Παίζουν: Γρηγόρης Γεωργίου, Φένια Ζαχαρίου, Ελένη Κάκκαλου, Ιωάννης Κοντέλλης, Δημήτρης Κυρατσούδης, Ηρακλής Κωστάκης, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Νικόλας Στραβοπόδης, Γιώργος Τζαβάρας
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (παιδικό), 10 ευρώ (ενηλίκων)
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr
Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία: Τιμή εισιτηρίου: 8 ευρώ
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #162: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Πού τρώμα νηστίσιμα και νόστιμα στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα;
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/04)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Απριλίου 2025
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί το διήγημα του Γκόγκολ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
Θέατρο Τέχνης: Τέσσερα νέα ελληνικά έργα και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της «Άνοιξης ελληνικού έργου»
Σύγχυση: Έκθεση του Γιώργου Ξένου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Μαζί στη Γιορτή: Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού φέρνει κοντά πολιτισμό, αθλητισμό και ανθρώπους