Ο Boris Berezovsky στο Θέατρο Παλλάς
Στην Αθήνα έρχεται ο μεγαλύτερος δεξιοτέχνης πιανίστας της εποχής μας, ο Ρωσικής καταγωγής Boris Berezovsky, για ένα ρεσιτάλ πιάνου στις 20 Νοεμβρίου 2016 στο Παλλάς σε ενα πρόγραμμα δεξιοτεχνίας και εκφραστικότητας, με έργα Liszt, Tchaikovsky, Rachmaninoff.
Στο πρώτο μέρος θα ερμηνεύσει ’- Franz Liszt: Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας (Études d’exécution Transcendante), S.139 (αποσπάσματα), και στο δεύτερο μέρος – Pyotr Ilych Tchaikovsky: Σκηνές από ένα Ρωσικό Χωριό (Dumka), Op. 59,- Sergei Rachmaninoff: Σπουδές (Études Tableaux), Op.39 (αποσπάσματα)
O Boris Berezovsky έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως ο πιανίστας με υπερβατική τεχνική και έντονα προσωπικό καλλιτεχνικό αισθητήριο.
Περιγράφεται ως «ο μοναδικός καλλιτέχνης που ισορροπεί ανάμεσα στην δεξιοτεχνική υπεράνθρωπη τελειότητα και την βαθειά εμπνευσμένη ερμηνευτική δύναμη» από την εφημερίδα Times του Λονδίνου.
Ο Ρώσος καλλιτέχνης έχει κατακτήσει την κορυφή τόσο για την ακατανίκητη δύναμη και ανυπέρβλητη τεχνική του όσο και για τον βαθυστόχαστο σκεπτικισμό και την εσωτερικότητα των ερμηνειών, αλλά και τον σπάνιο χαρακτήρα του. Είναι σεμνός, δωρικός, και επικοινωνιακός με το κοινό, ένας άνθρωπος αφιερωμένος στην τέχνη του βγαλμένος από τα σπλάχνα της Σχολής Τσαϊκόφσκι της Μόσχας.
Ο Boris Berezovsky κέρδισε, μεταξύ άλλων, το πρώτο βραβείο και χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Tchaikovsky της Μόσχας το 1990, ενώ δύο χρόνια πριν είχε κιόλας κάνει το ντεμπούτο του στο Λονδίνο όπου οι κριτικοί τον αποθέωσαν. “Τίποτε δεν φοβίζει τον Boris Berezovsky που παίζει… με ακατανίκητη δύναμη , σιγουριά και τεχνική τελειότητα” έγραψε το περιοδικό (Pianist magazine).
Έκτοτε ηχογραφεί και εμφανίζεται ανελλιπώς ως σολίστ με τις μεγαλύτερες συμφωνικές ορχήστρες του κόσμου (Berlin Philharmoniker, New York Philharmonic, κλπ) σε ένα ευρύ ρεπερτόριο με έμφαση στα δυσκολότερα έργα της παγκόσμιας παγανιστικής εργογραφίας, όπως τις 12 Σπουδές Υπερβατικής Δεξιοτεχνίας του List, τις 24 Σπουδές του Chopin και Chopin/Godowsky, τις Σπουδές- Etudes-tableaux του Rachmaninoff, τις Σονάτες του Beethoven, Liszt, Brahms, Rachmaninoff και αντίστοιχα τα μεγάλα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα όπως το Δεύτερο του Brahms. Έχει λάβει πληθώρα βραβείων για τις ηχογραφήσεις του όπως το BBC Music Magazine Award και στην Γαλλία, το βραβείο Choc de la Musique.
Αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία για να τον δείτε και να τον ακούσετε «live» ζωντανά στην Αθήνα για πρώτη φορά σε ένα πρόγραμμα ρεσιτάλ αντιπροσωπευτικό του ρεπερτορίου του, σε αριστουργηματικά έργα του Παγκόσμιου Ρεπερτορίου της εποχής του Ρομαντισμού:
Μέρος των εσόδων θα δοθεί στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων σε Καρδία και Πνεύμονα «η Σκυτάλη» με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμοσχεύσεων και Δωρεάς Οργάνων.