ΧΡΥΣΑ ΧΡΥΣΑ
Μία ζεστή γωνιά στα Άνω Πετράλωνα ,στην περιοχή «Ατταλιώτικα» από όπου, έως και σήμερα, πηγάζει μία παραδοσιακή γαστρονομική παράδοση από τους πρόσφυγες που ήρθαν εδώ.
Η ιδιοκτήτης Χρύσα Πρωτόπαπα επηρεασμένη από όλες αυτές τις καταβολές έχει δημιουργήσει έναν καλαίσθητο και ζεστό χώρο για λίγα σχετικά άτομα και με γαστρονομικές επιλογές που παντρεύουν το παλιό με το καινούργιο.
Η κουζίνα
Η τριαντάχρονη εμπειρία της ιδιοκτήτριας στην εστίαση αποτυπώθηκε, στο νέο της ξεκίνημα, μέσα απο την φιλοσοφία της “nouvel” μεσογειακής κουζίνας. Έτσι στην πλούσια παράδοση από την Μικρασιατική κουζίνα μπαίνουν και αρκετές «δυτικές πινελιές» τις περισσότερες φορές με επιτυχία.
Δοκιμάσαμε από το menu
• Φέτα τηγανητή, μέσα σε φύλλο, φρέσκια αμπαρόριζα, σουσάμι και μέλι
• Αργοψημένο κατσικάκι με αρωματική μαρινάδα από λευκό κρασί, μέλι και άγριο θυμάρι
• Μυλοκόπι ψητό στον φούρνο με βραστές αλμύρες, πουρέ σελινόριζας και σάλτσα σωφράν.
Συν(+)
Η ζεστή ατμόσφαιρα “value for money” του φαγητού, αλλά και η θέση του που είναι ένα must για τους φίλους της ποιοτικής εστίασης.
Μείον(-)
Οι σχετικά περιορισμένες επιλογές του μενού
Η επίγευση: Μια θετική και ισοροπημένη επιλογή.
Τάσος Τσομπανίδης