ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Oι παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις μέσα από την διαδρομή της μεταπολεμικής Αθήνας.
Απο το 1969 ο Χρήστος Μαρτίνης έβαλε τον πρώτο λίθο αυτής της διαδρομής στα Πατήσια παραλαμβάνοντας το ιστορικό καφενείο Σκοτίδα που λειτουργούσε από το 1908. Σήμερα, 46 χρόνια μετά, η 3η πλέον γενιά Μαρτίνη συνεχίζει να διατηρεί πεισματικά την παράδοση και την ποιότητα της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας.
Η Κουζίνα
Εδώ δεν χωράνε “gourmet” ούτε Σέφ αφού υπάρχει προσήλωση στην κουζίνα, που λίγο ως πολύ, γνωρίσαμε από την μαμά μας.
Δοκιμάσαμε
• Από τα ορεκτικά τους κεφτέδες ανθότυρου
• Κόκκορα γιουβέτσι
• Φρέσκια ψητή φέτα μαγιάτικου
• Μοσχάρι με μελιτζάνες με γεμάτη δεμένη γεύση
• Κοντοσούβλι και κοκορέτσι ιδανικά ψημένο
Συν (+)
- Η ποιότητα των πιάτων είναι σταθερά πάνω του μέσου όρου
- Το φιλικό περιβάλλον και η ταχύτητα του service.
- Η χειμερινή και η θερινή αίθουσα είναι κατάλληλες για εκδηλώσεις.
Πλην (-)
- Η απουσία γλυκού πλήν φρούτου.
- Η δυσκολία του πάρκινγκ.
Οι τιμές: Από 15-18 ευρώ το άτομο με χύμα κρασί
Η επίγευση: Μια παραδοσιακή ελληνική γευστική επιλογή, αρκετά οικονομική, σε μία ιστορική συνοικία της Αθήνας
Tάσος Τσομπανίδης