MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
24
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΨΑΡΙΣΤΟΝ

Ώρα να δοκιμάσετε ψαρικά κάθε λογής με άριστη ποιότητα και μαγειρεμένα με φαντασία και ελληνική φινέτσα.

author-image Τάσος Τσομπανίδης

Ο χώρος
Με ένα στυλ «επιμελημένα ατιμέλητο», ο ιδιοκτήτης Βασίλης Ακρίβος έχει βάλει το δικό του ευρηματικό και χιουμοριστικό στίγμα στο ντεκόρ του μαγαζιού. Πίνακες και ζωγραγική στον τοίχο με θεματική από τον «Μποστ»,οι δικές του 10 εντολές εστίασης, κρεμασμένες φανέλες με μανταλάκια, όλα με τη δική του υπογραφή. Επίλογος από αυτή την αισθητική ταυτότητα του «Ψάριστον», τα αρωματισμένα μαντιλάκια που είναι σχεδιασμένα σε σχήμα καβουριού.

Η κουζίνα
Ευρηματική και γεμάτη φαντασία, μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο στα ιχθυηρά. Ξέρετε άραγε τι είναι το «βουτυρόψαρο» και τα «γαϊδουροπόδαρα»; Το μεν πρώτο είναι ο ρωσικός «οξύρυγχος», από τον οποίο βγαίνει το χαβιάρι, ενώ το δεύτερο είναι ένα σπάνιο είδος μαλάκιου. Τα 17 χρόνια ιστορίας του μαρτυρούν και τη διαχρονικά σταθερή ποιότητα του «Ψάριστον».

Το μενού
Πριν τις γιορτές θα υπάρξει ανανέωση του μενού, που θα περιλαμβάνει κάποια από τα παρακάτω πιάτα:

Oρεκτικά
Ταραμοσαλάτα τηγανητή, φάβα παντρεμένη, καβουροσαλάτα και κάποιες άλλες κλασικές επιλογές με τιμές που κυμαίνονται από 4 έως 8 ευρώ.

Σαλάτες
«Ψάριστον», «Του Τσοπάνη», Τσιριγώτικη και άλλες από 8 έως 10 ευρώ.

Μαλάκια
Στρείδια, Γαϊδουροπόδαρα, Κυδώνια ψητά, Νυχάκια, Πεταλίδες, με τιμές που κυμαίνονται περί τα 15 ευρώ, εκτός από τα στρείδια που είναι πολύ ακριβότερα.

Ψάρια
Όλα τα πρώτης κατηγορίας, όπως και τα φρέσκια καλαμάρια, στα 50 με 60 ευρώ το κιλό.

Μαγειρευτά
Ροφός πιπεράτος, Χέλι στο κεραμίδι, Αστακομαρονάδα στο τσουκάλι.

Και… η μεσογειακή εκδοχή του Sushi
Σολωμός sasimi, χέλι καπνιστό, σολωμός με σουσάμι καυτερό και παστουρμάς θαλάσσης.


Δοκιμάσαμε και συστήνουμε:

• Σαλάτα Κόπε (Διάφορα μαρούλια,καβούρι και σως μάνγκο)
• Μπουγιαμπέσα (Σούπα με όστρακα και καραβίδες)
• Τόνο καραμελωμένο
• Βουτυρόψαρο (κομμάτια από ψητό «οξύρυγχο»)
• Scallops (καπνισμένα κομμάτια από ακερικάνικο ψάρι)
• Μπακαλιάρο με αβγό ποσέ και μαύρο σουσάμι
• Noodles με ψητό χέλι (θα την αποκαλούσαμε τη θαλασσινή version της «καρμπονάρα»)
• Ενα ελαφρύ σπιτικό «μιλφέιγ» καθώς και σφηνάκια μαστίχας και παλαιωμένου τσίπουρου πλαισίωσαν τον επίλογο των ατέρμονων γευστικών αναζητήσεων του «ΨΑΡΙΣΤΟΝ».

Τα συν (+):
• Η πιo large ποικιλία ψαριών και εν γένει θαλασσινών που έχουμε συναντήσει, που μαζί με την υψηλή ποιότητα σπάνια συναντάς σε καταστήματα του ανταγωνισμού
• Μαγαζί με τη δική του προσωπικότητα τόσο στο ντεκόρ όσο και στο γαστριμαργικό κομμάτι.

Τα πλην (-):
• Υπάρχει αναμφισβήτητο “value for money” αλλά όχι και για τα μεσαία και μικρά βαλάντια.

Τιμές: Εάν και με υψηλές τιμές, ο προορισμός είναι “must” ακόμη και για τις νέες ηλικίες, οι οποίες μπορούν να παραγγείλουν πιάτα που είναι στα μέτρα τους.

Τάσος Τσομπανίδης

Περισσότερα από Γεύση