Οι φετινές Χρυσές Σφαίρες ξεκινούν, με ένα μουσικό νούμερο εμπνευσμένο από το «La La Land» κι όλους τους ήρωες του σινεμά και της τηλεόρασης της σεζόν, να κάνουν το πέρασμά τους! Στο πιάνο ο Τζίμι Φάλον τραγουδά το «Room Full of Stars», τη δική του εκδοχή στο «City of Stars» από το «La La Land» και χορεύει στ’ αστέρια με τον Τζάστιν Τίμπερλέικ.
Κι ενώ η τελετή Απονομής πραγματοποιείται κανονικά, έρχονται στη σκηνή ο Ματ Μπόμερ και η Ναόμι Κάμπελ για να παρουσιάσουν το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά, το οποίο και απονέμεται στον Χιου Λόρι για το «The Night Manager».
«Πρόκειται για κάποιο τρομερό μπέρδεμα» λέει ο Λόρι που αποδέχεται το βραβείο στο όνομα όλων των παρανοϊκών πολυεκατομυριούχων εκεί έξω.
Η βραδιά συνεχίζεται με το “La La Land” να παίζει πρωτογωνιστικό ρόλο στην 74η Απονομή, κερδίζοντας 7 Χρυσές Σφαίρες. Το βραβείο για την Καλύτερη μουσική πηγαίνει στο «La La Land» καθώς και για το τραγούδι «City of Stars» ως το καλύτερο τραγούδι. Λίγο αργότερα ανεβαίνει στη σκηνή ο Ράιαν Γκόσλινγκ για να παραλάβει το βραβείο “Καλύτερου Ηθοποιού σε κωμωδία ή μιούζικαλ” για την ταιία «La La Land».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που με περνάνε για τον Ράιαν Ρέινολντς, αλλά δεν πειράζει είμαι τώρα στη σκηνή», λέει ο Ράιαν.
Την σκυτάλη δίνει στην Έμα Στόουν, συμπρωταγωνίστριά του, καθώς της απονέμεται η Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Καλύτερη Γυναικεία ερμηνεία σε Κωμωδία ή Μιόυζικαλ.
«Για κάθε δημιοργικό άνθρωπο που κάποιος του έκλεισε μια πόρτα στα μούτρα, κυριολεκτικά ή μεταφορικά, για κάθε ηθοποιό του οποίου την οντισιόν κάποιος διέκοψε, μοιράζομαι αυτό το βραβείο μαζί σας».
Το «La La Land» κέρδισε ακόμα άλλες 3 Χρυσές Σφαίρες, στην κατηγορία Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερη Κωμωδία ή Μιούζικαλ.
Η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών, είχε τα πάντα. Γέλιο, χαρά, συγκίνηση. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να λείπει ένα μικρό tribute στην Ντέμπι Ρέινολντς και την Κάρι Φίσερ που έφυγαν πριν λίγες μέρες, σε διάστημα μίας ημέρας, πρώτα η κόρη και μετά η μητέρα.
Η Βαϊόλα Ντέιβις παρουσιάζει την Μέριλ Στριπ, ως μια γυναίκα που μας θυμίζει τι σημαίνει να είναι κανείς αληθινός καλλιτέχνης και να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι. Δηλώνει ότι την κάνει να νιώθει περίφανη που είναι καλλιτέχνις. Η Στριπ ανεβαίνει στη σκηνή συγκινημένη και σχεδόν δίχως φωνή. Συνεχίζει, μιλώντας για τους ανθρώπους, γυναίκες κι άντρες που είναι υποψήφιοι και που εχουν γεννηθεί εκτός της Αμερικής. Και κλείνει τον λόγο της αναφέμενη στην Κάρι Φίσερ λέγοντας, «όπως μου είχε πει η καλή μου φίλη, Πριγκίπισσα Λέια, “πάρε την ραγισμένη σου καρδιά και κάν’ την τέχνη”».