Κοινωνική
Πλατεία Ηρώων στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων – Λευτέρης Βογιατζής
Το κύκνειο άσμα του Τόμας Μπέρνχαρντ “Πλατεία Ηρώων”, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά κάνει πρεμιέρα στις 3 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής».
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 140'

Μαρίνα Πυλαρινού
06.02.2017
A
A
Ο Καθηγητής Σούστερ, ο μεγάλος απών του έργου, αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο του διαμερίσματός του στην πλατεία Ηρώων της Βιέννης, την ίδια πλατεία, όπου τον Μάρτιο του 1938 ο Χίτλερ είχε γίνει δεκτός με κραυγές επευφημίας από τους κατοίκους της πόλης. Η προσωπικότητά του φωτίζεται μέσα από τις διηγήσεις των οικείων του και φωτίζει με τη σειρά της τον κίνδυνο από την άνοδο του φασισμού, την τυραννική επιβολή του παρελθόντος πάνω στα άτομα και την κωμωδία της ύπαρξης.
Κωμωδία του παραλόγου ή δριμεία κριτική κατά της Αυστρίας, το έργο καυτηριάζει τους πάντες και τα πάντα: την πατρίδα, τους Αυστριακούς, το θέατρο, τη μουσική, τους θεσμούς, τα αστικά σαλόνια, τις συζυγικές σχέσεις, τον ακαδημαϊκό κόσμο, την πολιτική ζωή.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Διάρκεια: 140'
Rating: 1
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαρία Μαγκανάρη: Δεν είμαι καθόλου άνθρωπος της εξουσίας
Η τέλεια ρουτίνα περιποίησης για glass skin
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Παρασκευή 14 Μαρτίου
Το denim τζάκετ είναι το statement κομμάτι αυτής της άνοιξης
Τα Coffeeway Coffeebags είναι η νέα μεγάλη τάση στον κόσμο του καφέ
«Προστάτες των Κυκλάδων»: Ο 12ος Διεθνής Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Συναυλία για τα Τέμπη: Κλείνουν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»
Η Swatch καλωσορίζει την άνοιξη με τη νέα της συλλογή Blossom Time
«Kόρη II»: Ο Γιώργος Πετρίδης παρουσιάζει ένα γλυπτό – φόρο τιμής στην ελληνική συμμετοχή στην Επιτροπή του ΟΗΕ για το καθεστώς των γυναικών
Οι Μέμφις και οι Half Zero στο Principal Club Theater