Το Vinyl Is Back, η κορυφαία εκδήλωση για το βινύλιο στη χώρα, τιμώντας την μνήμη του αγαπημένου καλλιτέχνη θα του αφιερώσει την 10ο και επετειακή διοργάνωσή της ετοιμάζοντας διάφορες εκδηλώσεις προς τιμή του αγαπημένου των βινυλιάδων καλλιτέχνη, καθώς ο Λουκιανός έχει συνδέσει το όνομά του με τη χρυσή εποχή του βινυλίου, έχοντας κυκλοφορήσει όλους τους προσωπικούς δίσκους του σε βινύλιο και διαγράφοντας μια πολύ πετυχημένη πορεία. Με το σεβασμό στο πρόσωπο του Λουκιανού θα λάβουν χώρα στο 3ήμερο του Vinyl Is Back εκδηλώσεις όπως προβολές αρχειακού υλικού από θρυλικές συναυλίες του, έκθεση φωτογραφίας, σκίτσων ενώ ετοιμάζεται μια συναυλία – έκπληξη με την συμμετοχή γνωστών ερμηνευτών που τραγούδησαν κατά καιρούς μαζί με τον Λουκιανό με την συνοδεία των αυθεντικών μελών της ορχήστρας του. Την επιμέλεια του προγράμματος της συναυλίας και της ορχήστρας του έχει ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Λουκιανού, Ανδρέας Τσεκούρας.
Θα τραγουδήσουν: Μανώλης Μητσιάς, Βαγγέλης Γερμανός, Αγνή, Δώρος Δημοσθένους, Ηρώ Σαϊα, Παντελής Αμπαζής κ.α.
Η ορχήστρα: Ζαφείρης Τσίναλης (ντραμς), Στέλιος Λαδόπουλος ((μπάσο), Ηρακλής Ζάκκας (μπουζούκι), Ανδρέας Τσεκούρας (μπάντζο), Μελέτης Πόγκας (πιάνο, steel guitar, ντόμπρο), Βασίλης Τζαβάρας (πιάνο, κιθάρα).
Ο Λουκιανός στη δισκογραφία
Ο Λουκιανός μπήκε στη δισκογραφία το 1970 με το δίσκο «Η Πόλη Μας» σε στίχους της Κωστούλας Μητροπούλου και ερμηνευτή. Ακολούθησαν οι δίσκοι του : «Κόκκινη Κλωστή» το 1972, 13 τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου με ερμηνευτές τους Μανώλη Μητσιά και Δήμητρα Γαλάνη, τα «Μικροαστικά» (1973) και «Απλά Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας» σε στίχους Γιάννη Νεγρεπόντη με ερμηνευτή τον Λουκιανό Κηλαηδόνη όπως και οι επόμενοι προσωπικοί δίσκοι του σε στίχους του ίδιου του ερμηνευτή : «Media Louz» (1976) που ήταν ορχηστρικό, μουσική για ένα φανταστικό soundtrack, «Είμαι Ένας Φτωχός και Μόνος Κάου-μπόυ» (1978), «Ψυχραιμία Παιδιά» (1979), «Χαμηλή Πτήση» (1982) με την συμμετοχή της Αφροδίτης Μάνου στο τραγούδια «Μια Μέρα Μιας Μαίρης», «Πάρτυ στη Βουλιαγμένη» (1983) με την συμμετοχή διαφόρων καλεσμένων του σε αυτή τη ιστορική ζωντανή ηχογράφηση (Νέλλυ Σεμιτέκολο, Μανώλης Μικέλης, Μαργαρίτα Ζορμπαλά, Βαγγέλης Γερμανός, Διονύσης Σαββόπουλος, Αφροδίτη Μάνου, Μαντώ Σταματοπούλου, Χορωδία και Μαντολινάτα Φώτη Αλέπορου, Three And Koukos Band), «Πάμε Μαέστρο(Ελεύθερο Θέατρο και Ελεύθερη Σκηνή – Δέκα Επιθεωρήσεις 73-84)» (1984), με την συμμετοχή ηθοποιών, «Τραγούδια Για Κακά Παιδιά» (1986), «Fifties Και Ξερό Ψωμί» (1988), «Γιατί Θα Γίνω Μαραγκός» (1990), «Αχ! Πατρίδα Μου Γλυκειά» (1992), «Ο Θίασος» (1992), μουσική από την ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Όλα τα παραπάνω άλμπουμ του κυκλοφόρησε σε δίσκους βινυλίου.
Ακολούθησαν δύο άλμπουμ του σε ψηφιακούς δίσκους: «Νέα Κυψέλη, Νέα Ορλεάνη» (1998) με την Preservation Hall Jazz Band, «Τα Φανταρίστικα» (2002) με στίχους από την στήλη της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» : «Φαντάρε Που Πάς» και το «Μ’ Αγιόκλημα Και Γιασεμιά» (2002), Ζωντανή ηχογράφηση από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με την ερμηνευτές τον ίδιο και τους Δώρο Δημοσθένους, Ηρώ Σαϊα, Ηρακλή Ζάκκα.