Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ, φρέσκα κρεμμυδάκια και BITAM με έλαια καρύδας & αμυγδάλου
Το έλαιο καρύδας βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή των αγαπημένων υλικών της υγιεινής, φυσικής διατροφής. Οι χορτοφάγοι και οι vegan το χρησιμοποιούν στα γλυκά τους και οι σεφ το ερωτεύονται ο ένας μετά τον άλλον. Το διακριτικό άρωμά του αναδεικνύει γλυκιές και αλμυρές γεύσεις και η υφή του είναι ιδεώδης για σωτάρισμα, κέϊκ και κάθε είδους ζύμης. Ο δε συνδυασμός του με το έλαιο αμυγδάλου ενισχύει την έντασή του και μπορεί να απογειώσει ακόμα και τα πιο απλά πιάτα της καθημερινής κουζίνας.
Αυτό τον ιδιαίτερο συνδυασμό τον ανακαλύψαμε στο νέο BITAM με έλαια καρύδας και αμυγδάλου και το δοκιμάσαμε σε μια πολύ απλή αλλά πολύ γευστική συνταγή:
Γαρίδες σωτέ με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Υλικά
- 2 ½ κουταλιές σούπας Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα – κρατάμε ξεχωριστά τα πράσινα μέρη
- 1 κουταλιά γλυκού φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κουταλιά γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι
- Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομένο
Εκτέλεση
Λειώνουμε το Βιτάμ με έλαιο καρύδας-αμυγδάλου σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα λευκά μέρη των κρεμμυδιών, το τζίντζερ και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για περίπου μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και το αλάτι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν αλλά να μην παραψηθούν. Προσθέτουμε τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το πιπέρι και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Pilates – κάτι παραπάνω από άσκηση
Η Τέχνη σε Χρυσό στο Μουσείο Μπενάκη
Μετά το πάρτι: Το Εθνικό ανοίγει έναν διάλογο με τους εφήβους για τον ψηφιακό εκφοβισμό
Το Netflix αύξησε τις τιμές στην Ελλάδα: Ο νέος τιμοκατάλογος
Μετρό Θεσσαλονίκης: Τι απαντά η εταιρεία για το logo και την απευθείας ανάθεση
Amelie Lens και KI/KI: Δύο superstar της ηλεκτρονικής μουσικής σε μια εκρηκτική techno βραδιά
Ο τελευταίος Ασπροκόρακας: Το Εθνικό παρουσιάζει στο Θέατρο Χώρος το έργο του Αλέξη Σολομού
Καρένινα: Η ομάδα Πυρ σε μια τολμηρή μεταγραφή του μυθιστορήματος του Τολστόι στο Θέατρο Θησείον
Έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας των Ενδελέχεια και ραδιοφωνικός παραγωγός, Αντώνης Δημητρίου
«Το Αγόρι & Το Χταπόδι»: Διαθέσιμη στο YouTube η νέα εορταστική μικρού μήκους ταινία της Disney