Αρχαία Τραγωδία
Προμηθέας Δεσμώτης στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την αρχαία τραγωδία “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου, 4 και 5 Αυγούστου 2017 στις 21.30, στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

A
A
Για ακόμα μια φορά, ο αιρετικός ηθοποιός, ποιητής και σκηνοθέτης Olivier Py (Ολιβιέ Πυ) επιχειρεί να νοηματοδοτήσει το παρόν μέσα από την επανανάγνωση εμβληματικών έργων του παρελθόντος, εδώ του Προμηθέα Δεσμώτη και των Ικετίδων του Αισχύλου. Η παράσταση, σε μινιμαλιστική φόρμα, με μια διανομή τριών ηθοποιών, σε δική του μετάφραση και σπονδυλωτή σκηνοθεσία, έκανε πρεμιέρα πέρυσι το καλοκαίρι στο Φεστιβάλ της Αβινιόν. Στον Προμηθέα Δεσμώτη, έργο συγχρόνως μεταφυσικό και βαθιά πολιτικό, ένας τιτάνας βασανίζεται από τους θεούς εξαιτίας της αγάπης που τρέφει για την ανθρωπότητα. Μετατρέπεται έτσι σε αιώνιο σύμβολο ανυπακοής, ένας κατεξοχήν πολιτικός κρατούμενος.
Ο Προμηθέας, κατά τον Πυ, μας «διδάσκει την έννοια της εξέγερσης». Αλλά και οι Ικέτιδες θίγουν διαχρονικά πολιτικά ζητήματα, μεταξύ αυτών τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τον νόμο, τον σεβασμό για τον ξένο και για τη γυναίκα. Το έργο απηχεί την άποψη του Αισχύλου ότι ο νόμος δεν μπορεί να είναι η απάντηση για τα πάντα. Γι’ αυτόν τον λόγο, άλλωστε, το θέατρο καθίσταται απαραίτητο ως χώρος που προσφέρεται για δημόσια συζήτηση και στοχασμό. Η παραδοσιακή έννοια της κάθαρσης, ως πράξη θεαματικής εκκαθάρισης, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί: ο θυμός δεν πρέπει να επικρατήσει.
Στα γαλλικά, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αισχύλος
Σκηνοθεσία: Olivier Py
Κοστούμια: Pierre André Weitz
Παίζουν: Philippe Girard, Frédéric Le Sacripan, Mireille Herbstmeyer
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: Από 20€ έως 25€ Φοιτητικό: 10€ ΑΜΕΑ: 5€ Ανέργων: 5€
Σενάριο: Olivier Py
Παραστάσεις: 4 & 5 Αυγούστου 2017 στις 21.30
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Φαντάσματα: Ένα αφιέρωμα στον Αόρατο Κόσμο του Ελληνικού Κινηματογράφου
«Ω γλυκύ μου έαρ» ερμήνευσε η Γλυκερία και μάγεψε το Παλλάς
Πάσχα στην Αθήνα; 5 εστιατόρια για να “αποδράσεις” ακόμα κι αν είσαι στην πόλη
Ώρα για binge-watching: 5 νέες σειρές που αξίζει να δεις
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα στην τηλεόραση
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας