Κορμός με καρύδια και ganache σοκολάτας και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
Όταν η σοκολάτα συνάντησε το έλαιο καρυδιού Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, το λάδι των καρυδιών είναι από τα πιο υγιεινά έλαια της Φύσης.
Κυριως όμως το έλαιο καρυδιού έχει θαυμάσια γεύση και το λεπτό άρωμά του ταιριάζει ιδανικά σε ντρέσινγκ για σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, σε σάλτσες αλλά και σε γλυκά, όπως ο σοκολατένιος κορμός καρυδιού τον οποίο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε με το νέο ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού.
Κορμός με καρύδια και ganache σοκολάτας και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
Μερίδες: 10-12
Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες.
Υλικά
Για τον κορμό
220γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100γρ. ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού
400γρ. κουβερτούρα
1 φλυτζάνι καρύδια
200 ml. κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα γάλακτος)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόχαρτο, αδειάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για την ganache
400γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά γλυκού βανίλια (σκόνη, extract ή σε φυσική μορφή).
¼ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη
¾ κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα γάλακτος)
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν η σοκολάτα λειώσει εντελώς, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον περιχύνουμε με την ganache και στολίζουμε με καρύδια.
Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.