MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κορμός με καρύδια και ganache σοκολάτας και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού

Όταν η σοκολάτα συνάντησε το έλαιο καρυδιού Πλούσιο σε Ω-3 λιπαρά οξέα, το λάδι των καρυδιών είναι από τα πιο υγιεινά έλαια της Φύσης.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Κυριως όμως το έλαιο καρυδιού έχει θαυμάσια γεύση και το λεπτό άρωμά του ταιριάζει ιδανικά σε ντρέσινγκ για σαλάτες λαχανικών ή φρούτων, σε σάλτσες αλλά και σε γλυκά, όπως ο σοκολατένιος κορμός καρυδιού τον οποίο σας προτείνουμε να δοκιμάσετε με το νέο ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού.

DSC 1689

Κορμός με καρύδια και ganache σοκολάτας και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού

Μερίδες: 10-12

Χρόνος προετοιμασίας: 3 ώρες.

Υλικά

Για τον κορμό

220γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

100γρ. ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού

400γρ. κουβερτούρα

1 φλυτζάνι καρύδια

200 ml. κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα γάλακτος)


Εκτέλεση

vitam liosimo

Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα μπισκότα. Λειώνουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρυδιού σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια την σοκολάτα.

sokolata mpiskota

Ανακατεύουμε μέχρι να λειώσει και αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με τα μπισκότα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα με λαδόχαρτο, αδειάζουμε το μίγμα μας και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

kormos forma

Για την ganache

400γρ. κουβερτούρα

1 κουταλιά γλυκού βανίλια (σκόνη, extract ή σε φυσική μορφή).

¼ φλυτζανιού ζάχαρη άχνη

¾ κρέμα γάλακτος (ή φυτική κρέμα γάλακτος)

λίγο αλάτι

DSC 1954

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Λίγο πριν η σοκολάτα λειώσει εντελώς, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. Βγάζουμε τον κορμό από το ψυγείο, τον περιχύνουμε με την ganache και στολίζουμε με καρύδια. 

kormos epikalupsi sokolatas

Διατηρείται στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.

Περισσότερα από Συνταγές