Διάφορα
20 χρόνια Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 παρουσιάζει την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας σε μια μουσική παράσταση-γιορτή για τα 20 χρόνια παρουσίας της, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 30 Ιουνίου 2017 στις 21.00.

A
A
Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια μελέτης και δημιουργίας στα μουσικά ηχοχρώματα της Μεσογείου και παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μια μουσική παράσταση που δίνει το μήνυμα της ενότητας, της ειρήνης και της προσφοράς σε όλους όσους βιώνουν τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Ένα σπαρακτικό μουσικό οδοιπορικό με τραγούδια για τον ξεριζωμό, από λαούς της νότιας Ευρώπης και της Μεσογείου που τον βίωσαν έντονα – Έλληνες, Ιταλούς, Πορτογάλους και Άραβες.
Στην παράσταση η Εστουδιαντίνα, που αναβίωσε το 1998 έναν τύπο ορχήστρας του 19ου αιώνα δημιουργώντας και προτείνοντας νέες φόρμες στην ελληνική μουσική, συμπράττει επί σκηνής με σημαντικούς καλλιτέχνες και ορχήστρες, ξεκινώντας από τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος συνεργάζεται με την ορχήστρα όλα αυτά τα χρόνια και ήταν παραγωγός στους πρώτους δίσκους της. Συμμετέχουν ακόμα: οι Encardia, μουσική κολεκτίβα που μελετά τη μουσική της Κάτω Ιταλίας, οι τραγουδοποιοί Θοδωρής Κοτονιάς και Λεωνίδας Μπαλάφας, η ερμηνεύτρια του παραδοσιακού και του ρεμπέτικου τραγουδιού Ασπασία Στρατηγού και η ανερχόμενη Μαρίνα Σάττι.
A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία: 30 Ιουνίου 2017
Ώρα έναρξης: 21.00
Καλλιτέχνης: Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας: Ανδρέας Κατσιγιάννης - σαντούρι, Κυριάκος Γκουβέντας - βιολί, Απόστολος Βαλαρούτσος - κιθάρα, Σταύρος Κουσκουρίδας - κλαρίνο, Κώστας Κωνσταντίνου - κοντραμπάσο, Φίλιππος Ρέτσιος - πιάνο, Μιχάλης Μπακάλης - κρουστά, Θάνος Σταυρίδης - ακκορντεόν,
Γιώργος Μάτσικας - μπουζούκι, Κώστας Γεδίκης - μπουζούκι, Νίκος Σαμαράς - πνευστά, Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου - κανονάκι, Άγγελος Πολυχρόνου, κρουστά
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αεροπαγίτου | Τηλέφωνο: 210 3241807
Συμμετέχουν: Γιώργος Νταλάρας, Encardia, Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Κοτονιάς, Λεωνίδας Μπαλάφας, Μαρίνα Σάττι και το πολυφωνικό σύνολο Fones
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: Από 12€ έως 35€, Φοιτητικό: 7€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Πού τρώμα νηστίσιμα και νόστιμα στην Αθήνα τη Μεγάλη Εβδομάδα;
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13/04)
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 12-13 Απριλίου 2025
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Ο Στάθης Λιβαθινός σκηνοθετεί το διήγημα του Γκόγκολ στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
Θέατρο Τέχνης: Τέσσερα νέα ελληνικά έργα και άλλες δράσεις στο πλαίσιο της «Άνοιξης ελληνικού έργου»
Σύγχυση: Έκθεση του Γιώργου Ξένου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων
Μαζί στη Γιορτή: Το 1ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Αθλητισμού φέρνει κοντά πολιτισμό, αθλητισμό και ανθρώπους
Τα πασχαλινά bazaar της πόλης: Πού θα πάρουμε τα δώρα της τελευταίας στιγμής