Κέικ με αμύγδαλα, λάιμ, μοσχοκάρυδο και ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
Ένα ξεχωριστό κέικ, το οποίο φτιάχνεται γρήγορα – και τρώγεται ακόμα γρηγορότερα!
Το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου, εκτός από το διακριτικό άρωμα που συνδυάζεται θαυμάσια με το μοσχοκάρυδο και το λάιμ, δημιουργεί μία ιδιαίτερη κρούστα, η οποία διατηρεί την υγρασία στο εσωτερικό του κέικ.
Μερίδες: 8-10
Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά
Υλικά
½ φλυτζάνι αμύγδαλα φιλέ
1 φλυτζάνι συν δύο κ.σ. ζάχαρη
½ φλυτζάνι ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
¾ φλυτζανιού γάλα
3 μεγάλα αυγά
Ξύσμα από ένα λάιμ
1 ¾ φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ¾ κ.γ. baking powder
¼ κ.σ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
¼ κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε τα αμύγλαδα, δύο κουταλιές ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μικρό μπωλ.
Λειώνουμε το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και το ξύσμα λάιμ. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στο μπωλ με τα υγρά και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε μία φόρμα του κέικ με λίγο ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου. Ρίχνουμε το μίγμα μας και το ισώνουμε με μία σπάτουλα.
Ψήνουμε για περίπου μία ώρα. Αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει και μετά βγάζουμε το κέικ από την φόρμα.
Συμβουλή: αντισταθείτε στον πειρασμό να το δοκιμάσετε πριν κρυώσει. Γίνεται ακόμα καλύτερο σε θερμοκρασία δωματίου!