MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
15
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι δρόμοι της μουσικής ενώνουν την Κίνα με την Ελλάδα

Η Chang Jing είναι διακεκριμένη μουσικός και χειρίζεται με μαεστρία το σπάνιο, αρχαίο, κινεζικό μουσικό όργανο Guzheng. Το 2008 στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου η Chang Jing εντυπωσίασε το κοινό με την εκτέλεσή της στο κομμάτι “A Moonlit Flowery Night on the Spring River”. Το 2015, με αφορμή το 2015 Meet Culture Music Travel στην Ελλάδα, ηχογράφησε το πρώτο ελληνο-κινεζικό άλμπουμ με τίτλο AEGEAN. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες κι έχει δουλέψει με παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες, ενώ δεν παύει να αναζητά νέες συνεργασίες μέσα από διαφορετικές μορφές τέχνης.

Monopoli Team

Με αφορμή τη μουσική εκδήλωση “China Meets Greece” που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο του συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών η κινέζα μουσικός μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της από το μουσικό ταξίδι που την έφερε στη χωρα μας.

Θα προτείνατε την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό σε κάποιον φίλο κι αν ναι, γιατί;

Η Ελλάδα είναι η αγαπημένη μου χώρα με διαφορά και πάντα προτείνω στους φίλους μου να επιλέξουν την Ελλάδα ως πρώτο τουριστικό προορισμό. Πρόπερσι, το MeetCulture με κάλεσε να επισκεφθώ την Ελλάδα, μαζί με τον Zhang Di, στο πλαίσιο του 2015 Meet Greece Music Journey. Όχι μόνο δημιουργήσαμε το πρώτο ελληνοκινεζικό μουσικό άλμπουμ με τίτλο AEGEAN, αλλά επίσης επισκεφθήκαμε πολλά ωραία μέρη, γνωρίσαμε όμορφους ανθρώπους και δοκιμάσαμε νόστιμο φαγητό και ελληνικό κρασί.

Πόσο βαρύ είναι το Guzheng (αρχαίο, παραδοσιακό, κινεζικό, μουσικό όργανο) και πόσες ώρες την ημέρα κάνετε εξάσκηση;

Δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ, περίπου 10 κιλά. Δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο εξάσκησης, εξαρτάται κατά κάποιον τρόπο από τη διάθεσή μου. Φυσικά θα ήταν καλό να παίζω καθημερινά. Ακόμα κι εάν δεν έχω το Guzheng μαζί μου, «παίζω» με την καρδιά μου.

Υπήρξε κάποια δυσάρεστη εμπειρία κατά τη διάρκεια ζωντανής εμφάνισης που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας; Πώς σας επηρέασε;

Όχι, κάθε εμπειρία προσφέρει τη δική της χαρά. Ακόμα κι αν συμβεί κάτι απρόσμενο, έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Τι αγαπάτε περισσότερο στην Κίνα και τους ανθρώπους της;

Όπως όλοι θα συμφωνήσουν, το κινέζικο φαγητό. Ο κινέζικος λαός, είναι στην πλειοψηφία του, σκληρά εργαζόμενος, καλόκαρδος και ενθουσιώδης. Τους αρέσει να μοιράζονται το καλύτερο με τους φίλους τους.

Υπάρχει κάτι που φοβάσαι;

Οι ασθένειες.

Η χρήση της τεχνολογίας (internet, socialmedia κ.λπ.) σας βοηθάει στη δουλειά σας;

Η τεχνολογία αλλάζει τη ζωή μας συμπεριλαμβανομένης και της ζωής των μουσικών. Βλέπουμε τον κόσμο από διαφορετικές πτυχές και ακούμε τραγούδια από όλο τον κόσμο. Τα πάντα είναι δυνατά με τη βοήθεια της τεχνολογίας, αρκεί να υπάρχει δημιουργικότητα!

Σχετικά με την εκδήλωση “China Meets Greece”

Η συναυλία αυτή αποτελεί το κορυφαίο γεγονός του 2017 Meet Greece Music Journey, μία παραγωγή της εταιρίας PostScriptum σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και τον οργανισμό Meet Culture με σκοπό την βαθύτερη κατανόηση και γνώση των δύο πολιτισμών, Κίνας και Ελλάδας, μέσα από την τέχνη και τη μουσική. 

Δύο κορυφαίοι Κινέζοι μουσικοί (Chang Jing (Guzheng) / Zhang Di (Chinese Flutes)) σε συνεργασία με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες καλλιτέχνες (Αλίκη Μαρκαντωνάτου (Αρχαιοελληνική λύρα) / Αρετή Μίγγου (Κρουστά) / Παν Καπερνέκα (Φωνητικά & Φλογέρα) / Αθηνά Χιώτη (Φωνητικά)) κι ένα φημισμένο Ισπανό μουσικό (Luis Paniagua (Λύρα &Φωνητικά)) θα παρουσιάσουν ένα υψηλής ποιότητας μουσικό θέαμα με επιρροές από την Ελλάδα και την Κίνα, όπως συνέβη και το 2015 στο πλαίσιο του τελευταίου Meet Culture Music Travel που διοργανώθηκε στην Ελλάδα.

Το Meet Greece Music Journey ξεκίνησε το 2015. Κινέζοι μουσικοί ήρθαν στη χώρα μας για να συναντήσουν Έλληνες καλλιτέχνες, και το πρώτο ελληνο-κινεζικό συνεργατικό μουσικό άλμπουμ με τίτλο AEGEAN είναι πλέον γεγονός. Το 2016, αυτό το μουσικό ταξίδι επέστρεψε από την Ελλάδα πίσω στην Κίνα. Ένας κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία ανάμεσα στους δύο πολιτισμούς.

Χάρη σε αυτά τα μουσικά ταξίδια σε Κίνα (2015) και Ελλάδα (2016), οι καλλιτέχνες και των δύο χωρών βίωσαν μία βαθιά, άνευ προηγουμένου συνεργασία που συνέβαλε στην αμοιβαία κατανόηση των δύο πολιτισμών και λαών. Η μουσική εκδήλωση με τίτλο “China Meets Greece” θα συνεχίσει την εποικοδομητική αυτή πολιτιστική ανταλλαγή, ενώ οι μουσικές εκτελέσεις που θα ακουστούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα είναι βασισμένες στο άλμπουμ AEGEAN αλλά και σε αυτοσχεδιασμούς των μουσικών.

Περισσότερα από Πρόσωπα