Τάρτα μαύρης σοκολάτας με ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας
Όταν η σοκολάτα συναντά το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας, το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι ακαταμάχητο. Αν στον συνδυασμό προσθέσουμε εσπρέσο, κακάο, μέλι και λίγο αλάτι, φτιάχνουμε μία γέμιση για τάρτα από αυτές που κινδυνεύουν να μην φτάσουν ποτέ στο τραπέζι, διότι ο σεφ δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό…

Monopoli Team
20.10.2017
Η τάρτα μαύρης σοκολάτας που σας προτείνουμε είναι εύκολη, γρήγορη και απλά συγκλονιστική! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αυτοσυγκράτηση.
Τάρτα μαύρης σοκολάτας με ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας
Μερίδες: 6-8
Χρόνος: 30’ (συν 2 ώρες στο ψυγείο)
Υλικά
Για την βάση
- 1 φλυτζάνι μπισκότα ολικής άλεσης περασμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν πούδρα
- 2/3 φλυτζανιού ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας σε θερμοκρασία δωματίου
- ¼ φλυτζανιού μαύρη ζάχαρη

Για την γέμιση
- 2/3 φλυτζανιού καφέ εσπρέσο
- 1 φλυτζάνι κακάο
- 200 γρ. Κουβερτούρα
- ¾ φλυτζανιού μέλι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2/3 φλυτζανιού ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας
- ¼ κ.γ αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Ανακατεύουμε τα υλικά για την βάση και τα στρώνουμε σε μία φόρμα για τάρτα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφήνουμε την βάση να κρυώσει (15-20΄).
- Φτιάχνουμε τον εσπρέσο, προσθέτουμε το κακάο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα στο μούλτι.

- Λειώνουμε την σοκολάτα και την προσθέτουμε στο μούλτι, μαζί με το μέλι, το ΒΙΤΑΜ με έλαιο καρύδας, την βανίλια και το αλάτι.

- Χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Οταν η βάση κρυώσει, ρίχνουμε πάνω της την γέμιση, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και μεταφέρουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.

- Πριν σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι (προαιρετικά).
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
O Θοδωρής Αθερίδης μας καλεί να αναζητήσουμε τον δικό μας «Λόγο ύπαρξης»
Πολύκαρπος Πολυκάρπου: Το Θέατρο Νέας Ιωνίας απόπνεε την αίσθηση του καινούργιου
(Early) Pancake Day: Δοκιμάσαμε τα πιο νόστιμα pancakes – και τα προτείνουμε
Life and Other Problems: Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή, τον θάνατο και ό,τι ενδιάμεσο υπάρχει
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: 5 ταινίες που θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο στην TV
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 22 & 23 Φεβρουαρίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην πόλη αυτό το ΣΚ;
Η διόρθωση ΙΙ: Το έργο του βραβευμένου χορευτή-χορογράφου Κωνσταντίνου Παπανικολάου στο Vetrinas5
Ίδρυμα Γουλανδρή: Η τέχνη συναντά την ενσυνειδητότητα του τάι τσι τσουάν σε νέα βιωματική δράση