MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γιώργος Ρόρρης: Εκ βαθέων στο Μουσείο της Τράπεζας Ελλάδος

Έναν κύκλο συζητήσεων με διακεκριμένους έλληνες ζωγράφους εγκαινιάζει το Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος, με αφορμή ένα έργο τους που ανήκει στη Συλλογή Έργων Τέχνης της Τράπεζας, από αυτήν την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου.

Γιώργος Ρόρρης
author-image Σπύρος Κακουριώτης

Ο κύκλος διαλόγων «Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος», ανάμεσα στους έλληνες εικαστικούς και την δημοσιογράφο Μαίρη Αδαμοπούλου, θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2017 έως τον Φεβρουάριο 2018, και στόχος του είναι λειτουργήσει ως εισαγωγή στην έκθεση με τίτλο «Τόποι αναφοράς», η οποία οργανώνεται με αφορμή την επέτειο των 90 ετών από την ίδρυση της Συλλογής της Τράπεζας, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, από τις 14 Μαρτίου 2018.

Πρώτος προσκεκλημένος στο Μουσείο της Τράπεζας είναι ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης και αφορμή για τη συνάντησή του με τη Μαίρη Αδαμοπούλου και το κοινό θα αποτελέσει το έργο «Επίσκεψη» (2014), το οποίο ανήκει στη Συλλογή της Τράπεζας και θα παρουσιαστεί στην έκθεση.

roris episkepsi

Το έργο «Επίσκεψη» (2014)

Επιλέγοντας τη ζωγραφική με μοντέλο σε εσωτερικούς χώρους, ο Γιώργος Ρόρρης διακρίνεται για τον τρόπο που προσεγγίζει πρόσωπα και καταστάσεις με βαθιά και ειλικρινή ψυχογραφική πρόθεση, ανοίγοντας δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του έργου του και τον θεατή.

Όψεις αυτή της ζωγραφικής προσέγγισης, καθώς και στιγμές της ζωής του καλλιτέχνη, θα αποτελέσουν την αφορμή για μία εκ βαθέων συνομιλία σχετικά με την εικαστική δημιουργία, τη δύναμη της έμπνευσης, τις μεθόδους εργασίας και το χώρο του εργαστηρίου, τη δημιουργική και επαγγελματική ικανοποίηση, καθώς και τους μελλοντικούς στόχους στην πορεία του.

Οι «Συζητήσεις στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος» θα συνεχιστούν την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 με τον Γιάννη Αδαμάκο και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου με τη Μαρία Φιλοπούλου, με συνομιλήτριά τους την Μαίρη Αδαμοπούλου.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό με ελεύθερη είσοδο και θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω της σελίδας του Μουσείου στο Facebook: https://www.facebook.com/BoGMuseum.

Περισσότερα από Επίκαιρα