ΘΕΑΤΡΟ
«Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολύκεντρο “Ηλέκτρα Αποστόλου”
27/4, 20.00
Το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (21ΟΤΑ) και τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, θα παρουσιάσει την παράσταση «Οι Δούλες» του Ζαν Ζενέ σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολύκεντρο, “Ηλέκτρα Αποστόλου” (Κουντουριώτου 18Α και Νεότητος, Ηράκλειο).
Δύο υπηρέτριες καταστρώνουν την εξόντωση της λατρεμένης αλλά και απόλυτα μισητής τους Κυρίας. Τα αφελή σχέδια τους αποτυγχάνουν και στρέφονται εναντίον τους.
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Παίζουν: Κάτια Γέρου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Μαριάννα Κάλμπαρη
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Παγκόσμια Ημέρα Χορού: τριήμερο δωρεάν εκδηλώσεων στο κέντρο της Aθήνας
27, 28, 29/4
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID-UNESCO διοργανώνουν ένα τριήμερο εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού (29.4), καλώντας μας να γιορτάσουμε την τέχνη της κίνησης του σώματος.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμα εδώ.
ΣΙΝΕΜΑ
«Με το Βλέμμα της Κριτικής»: Τριήμερο προβολών στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
27/4: 19.00, 21.00 | 28/4: 19.00, 19.30, 20.15, 21.00 | 29/4: 19.00, 21.00
Για πρώτη φορά, όλες οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. τη χρονιά που πέρασε, καθώς και η καλύτερη ελληνική και ξένη ταινία της χρονιάς, θα προβληθούν σε ένα τριήμερο προβολών, που θα φέρει την Αθήνα σε επαφή «Με το βλέμμα της κριτικής».
Οι ταινίες που θα προβληθούν στη φετινή διοργάνωση, είναι οι δυο καλύτερες ταινίες της χρονιάς σύμφωνα με την πρόσφατη ψηφοφορία των Ελλήνων κριτικών κινηματογράφου (“Amerika Square” του Γιάννη Σακαρίδη ως καλύτερη ελληνική και “Χωρίς Αγάπη” του Αντρέι Σβιάγκιντσεφ ως καλύτερη ξένη ταινία), καθώς και οι ταινίες που απέσπασαν το βραβείο της Π.Ε.Κ.Κ. στις εγχώριες κινηματογραφικές διοργανώσεις: Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (“Ρόζμαρι” του Άδωνι Φλωρίδη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (“Village Potemkin” του Δομήνικου Ιγνατιάδη), Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (“Ουρανία” της Δέσποινας Κούρτη), Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας (“Απαγορευμένη Επίσκεψη” του Νίκου Θεοδοσίου) και Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου (“Μια Οικογένεια” του Σεμπαστιάνο Ρίζο).
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία των δημιουργών τους και θα ακολουθήσουν Q&A sessions με το κοινό και τους συντελεστές. Παράλληλα, στον χώρο της Ταινιοθήκης θα διατίθενται τεύχη της ετήσιας έκδοσης της Π.Ε.Κ.Κ. “Κινηματογράφος”, καθώς και οι πρόσφατες μονογραφίες για τον Λουκίνο Βισκόντι και τον Αντρέι Ταρκόφσκι. Ενώ το Σάββατο 28 Απριλίου στις 20.00 θα παρουσιαστεί το νέο τεύχος “Κινηματογράφος 2017” από τους αρχισυντάκτες του, Γιάγκο Αντίοχο, Νέστορα Πουλάκο και Ιωσήφ Πρωϊμάκη.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
2ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών, Αρχείων & Κέντρων Τεκμηρίωσης στο Ωδείο Αθηνών
27/4: 09.30 | 28/4: 11.00
Το ετήσιο Συνέδριο που διοργανώνει το Ελληνικό Παράρτημα της IAML φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό για τις ελληνικές μουσικές βιβλιοθήκες και αρχεία και μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στο χώρο των βιβλιοθηκών, αρχείων αλλά και της μουσικολογίας. Φέτος το Ελληνικό Παράρτημα της IAML ενώνει τις δυνάμεις του με το Ωδείο Αθηνών και καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις εργασίες τους για το 2ο Συνέδριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων που θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 Απριλίου 2018 στην Αθήνα.
Θεματικοί άξονες: Διοίκηση και Διαχείριση Μουσικών Συλλογών, Περιγραφή Μουσικής Πληροφορίας, Μουσικές Βιβλιοθήκες και Υπηρεσίες Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης των χρηστών, Πρόσβαση σε Εντυπο-ανάπηρα Ατομα, Έρευνα σε Μουσικές Συλλογές και Αρχεία, Πολιτικές και Τεχνικές Διατήρησης του Μουσικού Υλικού (Φυσικού και Ψηφιακού), Τεχνολογίες Μουσικής Πληροφορίας (Ανάπτυξη Περιεχομένου Web, Μεταδεδομένα, Εφαρμογές Διαδικτύου για Μουσικό Περιεχόμενο), Δημόσιες Βιβλιοθήκες και Μουσική, Πνευματικά Δικαιώματα.
Κεντρικός Ομιλητής: Stanislaw Hrabia, πρόεδρος της IAML (με την ευγενική χορηγία της Πρεσβείας της Πολωνίας).
Στο πλαίσιο των δράσεων “Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Athens Science Festival: Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Τεχνόπολη
27/4: 09.00 – 23.00 | 28 & 29/4: 11.00 έως 23.00
Κατά τη διάρκεια του Athens Science Festival, μικροί και μεγάλοι, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουμε σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΠΟΔΗΛΑΤΟ
25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας
29/4, 10:00 – 12:00
Ο 25ος Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας είναι πλέον γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων. Ο αγώνας πλαισιώνεται από πολλές δράσεις και καινοτομίες με τους διοργανωτές να μιλούν για ένα συναρπαστικό ποδηλατικό διήμερο. Δηλώστε συμμετοχή στο www.opanda.gr έως 27 Απριλίου στις 22:00. Στον 25ο Ποδηλατικό Γύρο της Αθήνας συμμετάσχουν φέτος και οι κοπέλες του Skirt Ride οι οποίες, πάντα καλοντυμένες, με τα φορέματα και τις γόβες τους μας υπενθυμίζουν πως η αστική ποδηλασία είναι χαμόγελο, κέφι, απλότητα και στυλ.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Job Day στο Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού
28/4, 11:00 – 15:30
Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού σε συνεργασία με το Skywalker.gr διοργανώνει τη δράση #Job Day Παπάγου – Χολαργού, μία εκδήλωση που αναδεικνύει την ανάγκη για δικτύωση στην εργασία. Πρόκειται για μία δράση η οποία περιλαμβάνει workshop αναζήτησης εργασίας και ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων για ανέργους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αναζήτηση εργασίας.
Η δράση #Jobday έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη απαραίτητων ικανοτήτων, γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της αναζήτησης εργασίας. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα soft skills και πρακτικών εφαρμογών, που θα ενισχύσουν το προφίλ τους και θα τους καταστήσουν ανταγωνιστικούς. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιωθούν ενώ βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας και στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων στο ξεκίνημα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας τους μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους. Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν workshop σχετικά με τη στρατηγική δημιουργίας επιτυχημένης καριέρας, τις ήπιες δεξιότητες στον εργασιακό χώρο, τη νέα τάση του social recruiting και τη συνέντευξη επιλογής προσωπικού.
ΠΟΔΗΛΑΤΟ
7ος Ποδηλατικός Αρχαιολογικός Γύρος Αχαρνών
29/4, 17.00
Η εκκίνηση θα γίνει στις 17.00 (προ-συγκέντρωση 16.30) από την Πλατεία Συντάγματος με πρώτη στάση το Αρχαίο Θέατρο Διονύσου στην Ακρόπολη με ενδιάμεσες στάσεις στις Αχαρνικές Πύλες, Αχαρνική Οδό (Πλατεία Κοτζιά), στον Θολωτό Τάφο των Αχαρνών (Κόκκινος Μύλος), Τύμβο του Σοφοκλέους (Βαρυμπόμπη) και ο τερματισμός στο Αρχαίο Θέατρο Αχαρνών.
Η πολιτιστική ποδηλατική διαδρομή θα συνδέσει τα θέατρα των δύο μεγαλύτερων δήμων της Αττικής κατά την κλασική περίοδο της αρχαιότητας, Αθηνών και Αχαρνών. Η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Αχαρνών είναι επιτακτική, ειδικά στην παρούσα περίοδο, κατά την οποία οι δυσχερείς οικονομικά συνθήκες έχουν αναστείλει τις διαδικασίες πλήρους αποκάλυψης του θεάτρου, που βρέθηκε τυχαία το 2007, ανήκει στην κλασική αρχαιότητα και μεγάλο μέρος του βρίσκεται κάτω από λεωφορειόδρομο και κτίσματα. Σε κάθε στάση στις Αχαρνές, θα γίνεται ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.
Είναι απαραίτητα και επιβάλλονται: κράνος, φώτα εμπρός πίσω ή γιλέκο φωσφοριζέ, δεν θα μπορείτε να συμμετέχετε χωρίς αυτά.
ΧΟΡΟΣ
Social Ballroom: Still Got the Blues: Αφιέρωμα στα Blues στο ΚΠΙΣΝ
29/4, 19.00 (μάθημα) & 20.00 (πάρτι)
Την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, την ημέρα που εορτάζεται η γέννηση του Γάλλου χορευτή και χορογράφου Ζαν-Ζορζ Νοβέρ (1727-1810), δημιουργού του σύγχρονου μπαλέτου, η σειρά Social Ballroom του ΚΠΙΣΝ μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα μια από τις πιο εκφραστικές μορφές τέχνης με ένα αφιέρωμα στα Blues.
Ο Blues χορός (ή αλλιώς Slow Drag) είναι ο Swing χορός που χορεύανε στις Αφροαμερικάνικες κοινότητες των ΗΠΑ και στα σπιτικά πάρτυ (rent parties) του Χάρλεμ όταν έπαιζε αργή μουσική! Η εκφραστικότητα, ο αισθησιασμός και η ελευθερία της κίνησης είναι κάποια από τα στοιχεία τα οποία κάνουν τόσο μαγευτικό αυτόν τον χορό!
Η χορευτική οικογένεια των Jump & Jive Athens Swing Team έρχεται να μας δείξει τον τρόπο και τα βήματα σε ένα εισαγωγικό μάθημα, που μας προετοιμάζει για διασκέδαση στο πάρτι που ακολουθεί! Στη συνέχεια, σε live μουσικές Rhythm ‘n’ Blues, συνδυασμένες με στοιχεία από τη σύγχρονη Blues σκηνή της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ, οι Jumping Bones, μια από τις σημαντικότερες παρουσίες στην ελληνική blues σκηνή, μας παρασύρουν σε χορό, ενώ η DJ Elena Evangelia προσθέτει μουσικές Βlues, Jazz και RnB! Γιορτάστε μαζί μας τον Χορό σε μια βραδιά γεμάτη Blues μουσικές και θετική διάθεση.
ΔΙΑΛΕΞΗ
«H Τέχνη ως Θεραπευτική Παρέμβαση» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29/4, 19.00
Το ‘Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει και παρουσιάζει μια σειρά διαλέξεων και δρωμένων κάτω από τον γενικό τίτλο «Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση» με αντικείμενο την εφαρμογή των δημιουργικών τεχνών ως συμπλήρωμα της σύγχρονης θεραπείας των ασθενών. Στον κύκλο αυτό παρουσιάζονται οι θεραπείες μέσω δράματος, χορού, εικαστικών και μουσικής μέσα από διαλέξεις καταξιωμένων ειδικών και με αντίστοιχα δρώμενα.
Οι διαλέξεις και τα δρώμενα απευθύνονται στο ευρύ κοινό αλλά και στελέχη του κόσμου της υγείας. Την επιμέλεια, οργάνωση και τον συντονισμό των παρουσιάσεων και των δρωμένων της ενότητας “Η τέχνη ως θεραπευτική παρέμβαση” έχει ο Θανάσης Δρίτσας, Καρδιολόγος, Αναπληρωτής Διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Συνθέτης και συγγραφέας. Στις 29 Απριλίου 2018 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού θα δοθεί η διάλεξη της κας Αλέξιας Μαργαρίτη, Χοροθεραπεύτριας με αντικείμενο την Χοροθεραπεία, η κα Μαργαρίτη θα παρουσιάσει και σχετικό χοροκινητικό δρώμενο.
ΧΟΡΟΣ
Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στον Δήμο Αγίου Δημητρίου
29/4, 18.00
Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διοργανώνει χορευτικό δρώμενο με τη συμμετοχή των σχολείων, των πολιτιστικών, εθνικοτοπικών και αθλητικών συλλόγων, των ΚΑΠΗ, του Τομέα Χορού του Δήμου και όλων των Ιδιωτικών Σχολών Χορού της πόλης.
Την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 18.00, στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, θα χορέψουν όλοι με την ψυχή τους σε μια μεγάλη γιορτή στην οποία θα πρωταγωνιστήσουν όλα τα είδη χορού: οι παραδοσιακοί, το λάτιν, η τζαζ, το μπαλέτο, ο σύγχρονος χορός, το hip hop, ακόμα και το bollywood. Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Αγ. Δημητρίου τιμά την τέχνη του χορού και προσκαλεί, παρακινεί και ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους, τους “βγάζει” στο δρόμο και δημιουργεί μια μεγάλη, χορευτική αλυσίδα.
Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη της Μούσας Τερψιχόρης.
ΣΙΝΕΜΑ
«Το Σινεμά Διαβάζει» στο Γκαίτε
27/4, 11:00 – 20:30 | 28/4, 10:00 – 14:00
Μια πρόταση της Ταινιοθήκης του Goethe-Institut Athen στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018” του Δήμου Αθηναίων και του προγράμματος “Ανοιχτές Συλλογές” του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων.
Από 23/4 μέχρι 5/5/2018 θα προβάλλονται ταινίες εμπνευσμένες από βιβλία, συγγραφείς, εκδότες, από το πρωί μέχρι το βράδυ κι ακόμα πιο αργά.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η Αθήνα γίνεται Παγκόσμια Πρωτεύουσα του βιβλίου με 250 εκδηλώσεις
Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για το 2018 είναι από τη Δευτέρα 23 Απριλίου η Αθήνα και το γιορτάζει με περισσότερες από 250 εκδηλώσεις, που θα φέρουν την πρωτεύουσα για ένα χρόνο στο παγκόσμιο επίκεντρο του χώρου του βιβλίου!
Δείτε εδώ το πρόγραμμα του Απριλίου!
Αυτό το Σαββατοκύριακο μη χάσετε και μερικές ενδιαφέρουσες εκθέσεις που πραγματοποιούνται σε γκαλερί και χώρους Τέχνης της Αθήνας. Eμείς σας προτείνουμε τις εξής:
“Don’t judge a cover by its artist” στο TAF
27/4: 12:00 – 21:00 | 28/4: 12:00 – 21:00 | 29/4: 12:00 – 19:00
Το T.A.F. / the art foundation παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Don’t judge a cover by its artist. Ο τίτλος της έκθεσης είναι παραποίηση της γνωστής φράσης ‘don’t judge a book by its cover’ και αντλεί από τις ερμηνευτικές εκδοχές και συνδηλώσεις της λέξης cover στην αγγλική γλώσσα (‘εξώφυλλο΄, ‘καταφύγιο’, ‘κάλυμμα’, ‘ασφάλεια’).
Η έκθεση εστιάζει στη διαλεκτική του εσωτερικού και εξωτερικού προστατευτικού χώρου (cover), ο οποίος αποτελεί έναν πραγματικό-υλικό και, ταυτόχρονα, φαντασιακό τόπο. Εκκινώντας εννοιολογικά ή -σε επίπεδο φόρμας και υλικού- από το περίβλημα ενός έντυπου τεκμήριου (π.χ βιβλίου), τα έργα εξερευνούν τους τρόπους λειτουργίας του προστατευτικού μέσου. Το cover αντιμετωπίζεται ενίοτε ως ένα πεδίο οικειότητας, εξάντλησης της φαντασίας και της ιδιωτικότητας. Άλλοτε ως ένα εφήμερο κρησφύγετο συναισθημάτων ή χώρος οργάνωσης σκέψης. Και άλλοτε λειτουργεί ως πορτραίτο του ίδιου του δημιουργού του.
Συμμετέχουν: Χρύσα Βαλσαμάκη, Ινώ Βαρβαρίτη, Βένια Δημητρακοπούλου, Δρυοκολάπτης (Ευρυπίδης Παπαδοπετράκης & Πανταζής Τσέλιος), Φίλιππος Θεοδωρίδης, Ειρήνη Καραγιαννοπούλου, Δημήτρης Κάσδαγλης, Χρήστος Κοτσίνης, Γαβριήλ Παγώνης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Στέφανος Ρόκος, Λευτέρης Τάπας, Στρατής Ταυλαρίδης, Αριστέα Χαρωνίτη.
Η έκθεση υλοποιείται στο πλαίσιο του project “The City Reads” με το οποίο το T.A.F συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της διοργάνωσης “Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου-UNESCO” του δήμου Αθηναίων.
“Fragiles” του Αριστείδη Χρυσανθόπουλου στη Gallery Genesis
27/4: 11:30 – 21:30 | 28/4: 11:30 – 15:30
Αναδεικνύοντας τις φίνες ποιότητες και τις συναρπαστικές εφαρμογές της ρευστής διαφάνειας και της πρόκλησης του τυχαίου που διεκδικεί αναπάντεχους ψιθυριστικούς κόσμους, ο Αριστείδης Χρυσανθόπουλος ζωγραφίζει το “σχεδόν” του τοπίου, της μνήμης ενός καθημερινού αντικειμένου ή της ανθρώπινης συνθήκης. Απολαμβάνοντας την ευθραυστότητα των μικρών νέων κόσμων που γεννά ο χρωστήρας του, χορογραφώντας σιωπηλά τους δρασκελισμούς του κενού στο χαρτί.
Πυροδοτώντας απαλά και απογειώνοντας τις αναρίθμητες δυνατότητες, το οπτικό και το συναισθηματικό εκτόπισμα μιας εφήμερης ζωγραφικής ύπαρξης. Διεισδύοντας στο έργο του Χρυσανθόπουλου, διεκδικώντας την όραση των παύσεων και των κενών και εισχωρώντας στους υγρούς τόπους της λεπταίσθητης συνομιλίας του με τις ρωγμές του καθημερινού, θα μπορέσουμε ενδεχομένως να κατανοήσουμε το τοπίο του τυχαίου και του ελάχιστου, να θωπεύσουμε με το βλέμμα και, κυρίως, να αγγίξουμε με την ψυχή τις εκλεκτικές διαστρωματώσεις του φωτός και του σκότους που μετατρέπουν την ακατάγραπτη χειρονομία του τυχαίου σε πεδίο μυστικής περιπλάνησης της ανθρώπινης ύπαρξης. […]
“Parole e immagini / Λόγια και εικόνες” στο Ιταλικό Ινστιτούτο
27/4: 11:00 – 17:00 | 28/4: 11:00 – 13:30
Η έκθεση, που παρουσιάστηκε ήδη από τον Αύγουστο 2017 σε επτά διαφορετικούς χώρους (Λέρο, Λάρισα, Μεσσήνη, Πάτρα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Τεχνόπολη) στην Ελλάδα, παρουσιάζει μια επιλογή έργων δύο καλλιτεχνών, ενός Έλληνα και ενός Ιταλού, ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικών της σύγχρονης παραγωγής των comics στις δύο χώρες.
Αυτό το είδος τέχνης οδήγησε τους δύο καλλιτέχνες, επιλεγμένους ανάμεσα στα πιο διάσημα ονόματα του ευρύτατου κόσμου των comics, σε ένα υψηλό επίπεδο που τους επιτρέπει να εκφραστούν με ένα προσωπικό στυλ πολύ ιδιαίτερο. Διοργανωμένη από τον ΑΙΑΛ, υπό την αιγίδα της Ιταλικής Πρεσβείας, κατόπιν πρότασης του επιμελητή κ. Α. Ράλλη, καθηγητή του Κολλεγίου Τέχνης ΑΚΤΟ Αθηνών, πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο.
Η διαδρομή πολιτιστικής ανταλλαγής στα πλαίσια του Δικτύου Ελληνο-ιταλικής Πολιτιστικής Συνεργασίας συνεχίζεται με αυτή την έκθεση που προβλέπεται ακολούθως να περιοδεύσει και στην Ιταλία.
Απόσπασμα από κείμενο του Enzo Bonanno
Συντελεστές:
Επιμελητής: Αντώνης Ράλλης
Συντονιστής: Enzo Bonanno
Μετάφραση κείμενων: Σπύρος Μακρυγιάννης
Σχεδιασμός καταλόγου: Εύη Καλλιονάκη
Για περισσότερες ΔΩΡΕΑΝ εκδηλώσεις μπείτε εδώ.