MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
13
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Γιάννη…»: Νέο τραγούδι και videoclip από τους Magic de Spell

Οι Magic de Spell δανείζονται την γλυκόπικρη παροιμία «Τι ’χες Γιάννη, τι ’χα πάντα» και δημιουργούν τον δικό τους «Γιάννη…».

Monopoli Team

Βασίζονται στο γνώριμο ήχο τους, αλλά έχοντας περάσει μέσα από συμπληγάδες δεκαετιών, προχωρούν και πέρα απ’ αυτόν. Σκληροί, επιθετικοί, με αυξημένη δόση black humor, σατυρίζουν τη ζωή μέσα από τα πρόσωπα των «ηρώων» του τραγουδιού τους.

Ο Γιάννης και η Μαρία δυο μικροί φτωχοδιάβολοι, φτάνουν στην Αθήνα αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Σύντομα συγκρούονται μετωπικά με τον εφιάλτη της απομόνωσης, της ανεργίας και της απλήρωτης εργασίας… Η Μαρία μεταναστεύει στη Γερμανία και ο Γιάννης γίνεται μάρτυρας της παγερής αδιαφορίας των κάθε λογής «φιλάνθρωπων». Στο τέλος του τραγουδιού ο «θείος Νώντας» ΜήτS.O.S. Πουλικάκος συμπληρώνει την παροιμία, επιβεβαιώνοντας σαρκαστικά το διαχρονικό της νόημα.

Το «Γιάννη…» στην περιπετειώδη πορεία του σ’ αφιλόξενη χώρα, συνοδεύει ένα «μαύρο» videoclip, που υπογράφει ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης (ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει και τα «Τέρμα το διάλειμμα» και «Εμένα οι φίλοι μου»).

MDS 2bw

Στην οθόνη, οι πρωταγωνιστές είναι δυο φουσκωτές κούκλες sex. Προβάλλοντας έτσι ανάγλυφα τον τρόπο που οι σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζουν τον κάθε Γιάννη και την κάθε Μαρία, ανεξαρτήτως καταγωγής και χρώματος.

Δυνατή στιγμή, η φορτισμένη σημειολογικά εμφάνιση του Δημήτρη Πουλικάκου με την καπαρντίνα που φορούσε στο εξώφυλλο του δίσκου «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του 1976.

Στο clip εμφανίζονται κάνοντας το ντεμπούτο τους, σαν ηθοποιοί, γνωστές περσόνες της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οδυσσέας Γαλανάκης (Απροσάρμοστοι), Γρηγόρης Κλιούμης (Υπόγεια Ρεύματα), Δημήτρης Μητσοτάκης (Ενδελέχεια), Μίμης Καλαντζής (Τσοπάνα Rave), η Θέκλα Τσελεπή, ο φωτογράφος Ηλίας Μωραΐτης και ένας φίλος από τα live των Magic, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Όλοι τους, μαζί με τους Magic de Spell και τις φουσκωτές κούκλες τους, αποκαλύπτουν τη δεύτερη πτυχή του τραγουδιού «Γιάννη…». Την ηρωική πορεία στο χρόνο και τις δοκιμασίες, ολόκληρης της ελληνικής ροκ σκηνής.

Ακούστε το νέο τους τραγούδι εδώ: 

MAGIC de Spell – «Γιάννη…»
Κυκλοφορεί από τη Heaven Music

Μουσική: Βαγγέλης Θεοδωράκης, Θοδωρής Βλαχάκης
Στίχοι: Θοδωρής Βλαχάκης
Ηχογράφηση – Μίξη: Γιώργος Αρχοντάκης
Vintage Studio Mastering: Νάσος Νομικός, vu – productions
Σκηνοθεσία: Νίκος Σούλης
Διευθ. Φωτογραφίας: Κώστας Σταμούλης

MAGIC DE SPELL:
Θοδωρής Βλαχάκης, drums
Γιώργος Αρχοντάκης, bass
Δημήτρης Μποτής, keyboards
Βαγγέλης Θεοδωράκης, guitars
Γιώργος Λαγγουρέτος, vocals

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Art & Culture
Στο πνεύμα των ημερών: Μικρός οδηγός για τη «μεγάλη μουσική»
Μουσικά Νέα
Μέγαρο: Η ΕΛΣΟΝ υποδέχεται τους Λεωνίδα Καβάκο και Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν
Μουσικά Νέα
Άννα Βίσση: Η τελευταία μεγάλη της συναυλία στο Καλλιμάρμαρο έρχεται αποκλειστικά στο MEGA
Μουσικά Νέα
Rod Stewart: Τα περιπετειώδη ‘80s και η “επίσημη” ερωμένη του
Μουσικά Νέα
Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό: Κυκλοφόρησε η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας
Μουσικά Νέα
Η Καμεράτα ερμηνεύει τον “Εσπερινό” του Μοντεβέρντι στο Μέγαρο
Έξοδος
Νίνα Λοτσάρη – Rosanna Mailan στο Baraonda Music Hall
Μουσικά Νέα
Το Stages A/LIVE παρουσιάζει τους Last Drive στο Gagarin 205
Μουσικά Νέα
Weval: Το εκρηκτικό ντουέτο της σύγχρονης electronica για μια βραδιά στο Universe
Μουσικά Νέα
Joep Beving: Ο πιανίστας–φαινόμενο του μινιμαλισμού για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
Η Patti Smith για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Λυκαβηττού
Μουσικά Νέα
Οι Offspring επιστρέφουν στην Ελλάδα – Με τους Bad Religion στην Πλατεία Νερού