Γρανίτες με αλκοόλ για το καλοκαίρι
Αν έχειςήδηφτιάξει τα δροσερά cocktails που σου προτείναμε και θες κάτι ακόμα πιο καλοκαιρινό, η λύση είναι μία και λέγεται γρανίτες με αλκοόλ. Ναι, καλά διάβασες, οι γρανίτες δεν είναι μόνο για παιδιά! Παρακάτω, σου έχουμε 5 εύκολες και γρήγορες (η κατάψυξη θα κάνει όλη τη δουλειά για σένα) συνταγές για τις πιο λαχταριστές γρανίτες – cocktail.
Γρανίτα Pina Colada
3 κούπες φρέσκος ανανάς ψιλοκομμένος
1/3 της κούπας καλά ανακατεμένο άγλυκο γάλα καρύδας
1/2 κούπα νερό
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/3 της κούπας ρούμι
Εκτέλεση:
Ανακατεύεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ, και τοποθετείς σε θήκη για γρανίτες.
Παγώνεις για 30 λεπτά, τοποθετείς τα ξυλάκια στις γρανίτες κι έπειτα παγώνεις για 24 ώρες.
Γρανίτες Sex on the Beach
Μισός μεγάλος ανανάς
13 σμέουρα
110 γραμμάρια βόκτα
50 γραμμάρια λικέρ ρόδι
Εκτέλεση:
Βάζεις τον ανανά και τη βότκα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα. Κάνεις το ίδιο με τα σμέουρα και το λικέρ ρόδι.
Βάζεις στις θήκες γρανίτας 50 γραμμάρια από το πρώτο μείγμα, 50 από το δεύτερο και τέλος το υπόλοιπο από το πρώτο.
Τοποθετείς αλουμινόχαρτο (αν δεν έχουν καπάκι οι θήκες) και αφήνεις τρυπούλα για να μπουν τα ξυλάκια στη γρανίτα. Παγώνεις για 6 ώρες τουλάχιστον.
Γρανίτες με καρπούζι
5 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
3/4 της κούπας χυμός lime
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα τεκίλα
4 λάιμς
Αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζεις τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να λιώσει και η ζάχαρη.
Σουρώνεις το μείγμα για να φύγει ο πολτός του καρπουζιού.
Αν έχεις στρογγυλά στικς για γρανίτα, κόβεις φέτες λάιμ, γεμίζεις με το μείγμα, τοποθετείς τις φέτες και τα ξυλάκια γρανίτας.
Παγώνεις για 24 ώρες και απολαμβάνεις τουλάχιστον 5 γρανίτες.
Γρανίτες Bloody Mary
6 μέτριες ντομάτες
1 στικ σέληνο
Χυμό από μισό λεμόνι
4 κουταλιές της σούπας Worcestershire σος
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
1/4 της κουταλιάς σκόνη τσίλι
1/4 της κουταλιάς φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μια πρέζα αλάτι
1/2 κούπα βότκα
Εκτέλεση:
Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από τη βότκα και χτυπάς για 20- 30 δευτερόλεπτα, προσθέτεις τη βότκα και χτυπάς για 20-30 δευτερόλεπτα ακόμα. Τοποθετείς στις θήκες της γρανίτας.
Παγώνεις για 2 ώρες, τοποθετείς τα ξυλάκια και αφήνεις όλη τη νύχτα.
Γρανίτες φράουλα με κρασί
450 γραμμάρια φράουλες χωρίς κοτσάνι κομμένες στα τέσσερα
1 κουταλιά ξύδι βαλσάμικο
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κούπα (240 ml) κόκκινο γλυκό κρασί
Εκτέλεση:
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου. Σε μπολ, βάζεις τις φράουλες, το βαλσάμικο και την ζάχαρη. Τοποθετείς το μείγμα σε ταψί, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνεις για 20-25 λεπτά. Αφήνεις τις φράουλες να παγώσουν, και περνάς τις μισές από το μπλέντερ, ρίχνεις το κόκκινο κρασί και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
Τοποθετείς τις υπόλοιπες ψητές φράουλες στις θήκες για γρανίτα, προσθέτεις το πολτοποιημένο μείγμα με το κρασί και παγώνεις για 45 λεπτά, βάζεις τα ξυλάκια και παγώνεις για 4-6 ώρες προτού σερβίρεις.