Κωμωδία
Σαρδέλες με σαρδάμ
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, που σκηνοθετεί ο Αντώνης Καλογρίδης, χαρακτηρίζεται από την λογική του θεάτρου μέσα στο θέατρο. Έτσι βλέπουμε από τη μια τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός τριτοκλασάτου θιάσου να ανεβάσει μια σεξοκωμωδία, κι από την άλλη αντικρίζουμε όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν στους συντελεστές κατά την διάρκεια της περιοδείας τους. ’λλος χάνει […]
Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, που σκηνοθετεί ο Αντώνης Καλογρίδης, χαρακτηρίζεται από την λογική του θεάτρου μέσα στο θέατρο. Έτσι βλέπουμε από τη μια τις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός τριτοκλασάτου θιάσου να ανεβάσει μια σεξοκωμωδία, κι από την άλλη αντικρίζουμε όλα τα ευτράπελα που συμβαίνουν στους συντελεστές κατά την διάρκεια της περιοδείας τους. ’λλος χάνει τους φακούς επαφής, άλλος τα λόγια του, άλλος την ισορροπία του. Όλες οι παρασκηνιακές κι ανατριχιαστικά χιουμοριστικές λεπτομέρειες στο σανίδι του θεάτρου Ιλίσια-Ντενίση. Το έργο του Μάικλ Φρέιν έχει βραβευθεί με το Βραβείο Λώρενς Ολίβιε Καλύτερης Κωμωδίας και ανέβηκε στην Ελλάδα το 1990 με τίτλο Το Σώσε, σε σκηνοθεσία Αντρέα Βουτσινά και Σταμάτη Φασουλή.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Μάικλ Φρέιν
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καλογρίδης
Παίζουν: Μπάμπης Γιωτόπουλος, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Μαρία Λεκάκη, Κώστας Μπουραζάνης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Δήμητρα Στογιάννη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Bella Ciao#21: Η μοναξιά του καουμπόι
Θεατής: «Είμαι η γυναίκα μου» στο Θέατρο Μεταξουργείο
Από τη Γαλλία ως το Μεξικό: Πώς γιορτάζονται τα Θεοφάνια σε διάφορες χώρες του κόσμου
Home Cinema: 10 ταινίες που αξίζει να δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Last Christmas Soul: Η σουρεαλιστική κωμωδία επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής
Περιμένοντας τον Γκοντό: Προσφορά εισιτηρίων από το θέατρο Πόρτα
Σαν σήμερα γεννιέται ο Ουμπέρτο Έκο: Η ζωή και το έργο του σπουδαίου στοχαστή
Hot or Not #148: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
«Δε θα ζήσεις ποτέ, αν ψάχνεις να βρεις το νόημα της ζωής»: Όσα μας έμαθε ο Αλμπέρ Καμύ για τη ζωή
Street food, brunch ή fine dining; Στέκια που ξεχωρίσαμε το 2024