Το Μαύρο Πρόβατο… γράφει ιστορία στο Παγκράτι
Βρίσκεται σε ένα σημείο που έχει εξελιχθεί σε must “food & entertainment” μέρος της πόλης, κοντά στην Πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι. Από τον Τάσο Τσομπανίδη
Ο χώρος
Από την εποχή που σύχναζε στην περιοχή ο Μάνος Χατζιδάκις έως σήμερα, τα μαγαζιά πολλαπλασιάστηκαν και ένα απο αυτά, με πάνω από 15 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας και σταθερών θαμώνων, είναι το «Μαύρο Πρόβατο». Με την έμπειρη καθοδήγηση της Ευδοξίας Πάντου δίνει καθημερινά τη μάχη με την ποιότητα και την κερδίζει, μέσα απο την δημιουργική ελληνική κουζίνα που προτείνει.
Η Κουζίνα
Ο σεφ Μέντης, σε ένα μικρό σε μέγεθος χώρο, αφήνει το καλύτερο αποτύπωμα με ευφάνταστες δημιουργίες της ελληνικής κουζίνας απο ελληνικές πρώτες ύλες και απο κάθε γωνιά της ελληνικής γης.
Το Μενού
- Μεζέδες
- Φάβα, Σαρικόπιτα, Πιτάκια Καισαρείας, Φωλιές απο καταΐφι, Σαγανάκι με μέλι
- Κυρίως πιάτα
- Φιλέτο Κοτόπουλο μαριναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά, Κλέφτικο, Τσουχτή, Αρνάκι ψητό με θυμάρι
- Επιδόρπια
- Μιλφέιγ μήλου, Τάρτα σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα
Δοικιμάσαμε και σας προτείνουμε
• Σαλάτες “Μυρτώ” και “Δήμητρα”
• Τσουχτή (Λιγκουίνι με καβουρδισμένη μυζήθρα και αυγά)
• Κατσικάκι ψητό σιγοψημένο με κρητικό πιλάφι
• Μιλφέιγ Μήλου
• Μους σοκολάτα
Στα Συν (+)
• Εξαιρετική ποιότητα για όλο το βάθος των πιάτων
• Απο τα πιο ποιοτικά service που έχουμε γνωρίσει
Τα Πλην (-)
• Περιορισμένος χώρος, εάν αυτό μπορεί να εκληφθεί ως μειονέκτημα
Η Επίγευση
Όσο απαιτητικοί κι αν είστε, θα φύγετε ευχαριστημένοι, τόσο με την ποιότητα του μενού, όσο και με το πολύ προσεκτικό service. Για όλα τα παραπάνω δίνει την σφραγίδα της η ιδιοκτήτρια Ευδοξία Πάντου. Εάν θέλετε να πάτε, μην παραλείψετε να κάνετε κράτηση εγκαίρως.