Οι The Callas συναντούν τον Lee Ranaldo στο νέο δίσκο τους «Trouble and Desire»
Ηλεκτρικά κύματα και ψυχεδελικά χταπόδια στη νέα δουλειά του Άρη και του Λάκη Ιωνά (aka The Callas), που εδώ συνεργάζονται με έναν παίκτη δυνατό και αιωνίως νεανία, τον κ. Lee Ranaldo των Sonic Youth. *Στις 30 Νοεμβρίου παρουσιάζουν το άλμπουμ τους στο Χοροστάσιο, σε ένα «Velvet party» με DJ set επίσης από τον Jim Sclavunos.
Δεν είναι απαραίτητο να έχεις συναναστραφεί τους Callas ή να τους γνωρίζεις από παλιά για να επικοινωνήσεις με την Τέχνη τους και τις πτυχές της. Είναι μια ακαραία συνέχεια και μια διαρκής στιγμή, η πανκ-ροκ ετοιμότητα που χαρακτηρίζει το «λόγο τους» / μουσική, εικόνα, δράση.
Γι’ αυτό και κάνουν εντύπωση. Και γι’ αυτό, πέρα από την εντύπωση / όταν δηλαδή κατακάθεται η σκόνη από την εντύπωση / μένει έντονο το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα, η πολύχρωμη υπόστασή τους στο σύμπαν που έχει ενδιαφέρον κάθε τόσο να τσεκάρεις.
Ακούγοντας το Trouble and Desire, το νέο τους άλμπουμ επιβεβαιώνεις τους λόγους που οι Callas / ο Λάκης και ο Άρης Ιωνάς, “οδηγούν” το όχημα, συνεχίζουν ακμαίοι, δυνατοί, τρελαμένοι και φορτισμένοι από τα κύματα του «ηλεκτρισμού τους». Και αφορούν όλο και περισσότερους. Ακόμη και τη στιγμή που τρυπώνουν στα υπόγεια του εργοστασίου των ήχων τους, ή εκεί που φλερτάρουν ανοιχτά και ελεύθερα με την ποπ και την ψυχή της. Σταθερά / τουλάχιστον στ’ αυτιά μου/ ηχούν «καλωδιωμένοι» με το πανκ-ροκ / της Νέας Υόρκης των 70ς (που ήταν το ροκ στα καλύτερά του) και τις επιρροές από φέρνουν μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια.
Και εδώ _μαζί τους_ άξιο τέκνο εκείνης της εποχής και παίκτης δυνατός και αιωνίως νεανίας, ο κ. Lee Ranaldo των Sonic Youth (έχουν προηγηθεί για τους Callas δύο άλμπουμ σε παραγωγή ενός άλλου εκλεκτού, του κομψότατου πάντα ντράμερ των Bad Seeds (και των Sonic Youth κάποτε) Jim Sclavunos. Με τον Ranaldo (που σημειωτέον ανήκει και στους κορυφαίους κιθαρίστες του ροκ) συνεργάστηκαν πρώτη φορά μαζί για το soundtrack της ταινίας “The Great Eastern”, έπαιξαν live και το Trouble And Desire και ο Lee επέστρεψε για να συνεχίσει το καλλιτεχνικό τους «δέσιμο» μέσα στο οποίο ένοιωσε, όπως είπε, άνετα και οικεία, δημιουργικά. Έγραψε έτσι, την μουσική στα κομμάτια Octopus part 1-7 που «ενοποιούν την ιδιαίτερη weird αίσθηση του άλμπουμ» – ζωηρές πινελιές στο ταμπλό.
Ηχηρά μπάσα, ηλεκτρισμός, ευθύβολες μουσικές φράσεις, αιχμηρές, κοφτές, κιθάρες, συνθέσεις πολύ καλά δουλεμένες – οι Callas έχουν εισιτήριο απεριορίστων διαδρομών για τη μεγάλη σκηνή εκεί έξω. Πάνω στο μαγικό τους χαλί, με εικαστικά, περφόρμανς, art ‘n roll, fun, παράξενα ‘χταπόδια’ και ένα σωρό ιδέες πετάνε πάνω απ την πόλη.
* Στις 30 Νοεμβρίου παρουσιάζουν το άλμπουμ τους στο Χοροστάσιο (Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος) σε ένα «Velvet party» με DJ set επίσης από τον Jim Sclavunos.