ΣΥΝΤΑΓΗ
O Κωνσταντίνος Συμεωνίδης φτιάχνει τα καλύτερα double chocolate cookies!
Ο έρωτας ανθίζει με τα απλά πράγματα, τα τίμια και τα ειλικρινή! Δεν θέλει πολλά πολλά και διάφορες φιοριτούρες αλλιώς δεν είναι αγνός έρωτας!

Monopoli Team
14.02.2019
A
A
Αυτή λοιπόν είναι μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα, είναι εύκολη και δίνει την πολυτέλεια σε αυτόν που την κάνει να αφιερώσει τον χρόνο του στο ταίρι του και όχι πολλές ώρες στην κουζίνα με περίπλοκες τεχνικές και ζυγίσματα ακριβείας!
Τα καλύτερα double chocolate cookies λοιπόν που θα κάνετε ποτέ, αξίζει να τα κάνετε για την/τον αγαπημένο σας:
Υλικά:- Ζάχαρη κρυσταλλική: 100 γρ
- Καστανή ζάχαρη: 240 γρ
- Βούτυρο αγελάδος: 300 γρ
- Καλό θαλασσινό αλάτι: 6 γρ
- Αλεύρι γ.ο.χ.: 350 γρ
- Σκούρα σοκολάτα 56% κακάο: 300 γρ
- Σκόνη κακάο: 60 γρ
- Μαγειρική σόδα: 10 γρ
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα εκτός και αν χρησιμοποιούμε μικρές σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε καλά σε μια μπασινα το αλεύρι το κακάο και την σόδα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
- Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του “φτερού” ή “κάπα” βάζουμε το βούτυρο τις ζάχαρες και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να “ασπρίσει” το χρώμα και να γίνει μαλακό και κρεμώες.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε χαμηλή ταχύτητα τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας μην παραδουλευτούν.
- Με το που πάρει το βούτυρο τα υπόλοιπα υλικά, το μίγμα είναι έτοιμο. Το ξεκουράζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλες.
- Κόβουμε τα cookies σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ταψιά με κάποιο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς αυτά θα απλώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά εξαρτάται πάντα τον φούρνο. Μην σας ξεγελάσει ότι είναι ακόμα μαλακά στα 12 λεπτά, θα γίνουν τραγανά αφότου κρυώσουν. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου καλά κλεισμένα σε ένα αεροστεγές κουτί.
Tips!
- Αν το ταίρι σας έχει δυσανεξία στην γλουτένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Gluten-free αλεύρι.
- Για πιο γρήγορη μεριδοποίηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scoop παγωτού με ελατήριο για να “κόψετε” ίδια cookies γρήγορα και εύκολα.
Καλή όρεξη!
* Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης θα δημιουργεί live σοκολατένιες λιχουδιές στο Chocolate Fest την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (17.30-20.00) στην Τεχνόπολη.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Όταν η Τεχνητή Νοημοσύνη σκοτώνει τον Φάουστ: Μια lecture performance των Theo Dirix και Elke Robersscheuten στο Τρένο στο Ρουφ
Το “Μουφάσα: Ο Βασιλιάς των Λιονταριών” έρχεται στο Disney+
Ήταν η κακιά η (X)ώρα: Μια παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ για τα Τέμπη στο Θέατρο 104
Chrome Hearts: Tamta x Saske ενώνουν δυνάμεις για το πρώτο ανατρεπτικό single του “The Heroine”
Για μια ζωή, των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα στο Θέατρο Κολοσσαίον
27o ΦΝΘ: Στο «Bugboy» του Λουκά Παλαιοκρασά το φετινό Onassis Film Award
Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου Club
Ο πεθαμένος και η ανάσταση: Η νέα όπερα του Ν. Τζώρτζη πάνω στο πεζογράφημα του Ν. Γ. Πεντζίκη στην Λυρική
H Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Κύτταρο
Joie de Vivre Κυριακές στο Bagatelle Athens: Το brunch όπως πρέπει να είναι