ΣΥΝΤΑΓΗ
O Κωνσταντίνος Συμεωνίδης φτιάχνει τα καλύτερα double chocolate cookies!
Ο έρωτας ανθίζει με τα απλά πράγματα, τα τίμια και τα ειλικρινή! Δεν θέλει πολλά πολλά και διάφορες φιοριτούρες αλλιώς δεν είναι αγνός έρωτας!
Monopoli Team
14.02.2019
Αυτή λοιπόν είναι μια συνταγή που πετυχαίνει πάντα, είναι εύκολη και δίνει την πολυτέλεια σε αυτόν που την κάνει να αφιερώσει τον χρόνο του στο ταίρι του και όχι πολλές ώρες στην κουζίνα με περίπλοκες τεχνικές και ζυγίσματα ακριβείας!
Τα καλύτερα double chocolate cookies λοιπόν που θα κάνετε ποτέ, αξίζει να τα κάνετε για την/τον αγαπημένο σας:
Υλικά:- Ζάχαρη κρυσταλλική: 100 γρ
- Καστανή ζάχαρη: 240 γρ
- Βούτυρο αγελάδος: 300 γρ
- Καλό θαλασσινό αλάτι: 6 γρ
- Αλεύρι γ.ο.χ.: 350 γρ
- Σκούρα σοκολάτα 56% κακάο: 300 γρ
- Σκόνη κακάο: 60 γρ
- Μαγειρική σόδα: 10 γρ
- Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα εκτός και αν χρησιμοποιούμε μικρές σταγόνες σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε καλά σε μια μπασινα το αλεύρι το κακάο και την σόδα, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα κρατάμε στην άκρη για μετά.
- Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα του “φτερού” ή “κάπα” βάζουμε το βούτυρο τις ζάχαρες και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να “ασπρίσει” το χρώμα και να γίνει μαλακό και κρεμώες.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σε χαμηλή ταχύτητα τα δουλεύουμε στο μίξερ μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας μην παραδουλευτούν.
- Με το που πάρει το βούτυρο τα υπόλοιπα υλικά, το μίγμα είναι έτοιμο. Το ξεκουράζουμε στο ψυγείο μισή ώρα να σφίξει λίγο και στο μεταξύ ετοιμάζουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε τα ταψιά μας με λαδόκολλες.
- Κόβουμε τα cookies σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στα ταψιά με κάποιο κενό μεταξύ τους για να μην κολλήσουν καθώς αυτά θα απλώσουν ελαφρώς.
- Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 λεπτά εξαρτάται πάντα τον φούρνο. Μην σας ξεγελάσει ότι είναι ακόμα μαλακά στα 12 λεπτά, θα γίνουν τραγανά αφότου κρυώσουν. Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου καλά κλεισμένα σε ένα αεροστεγές κουτί.
Tips!
- Αν το ταίρι σας έχει δυσανεξία στην γλουτένη τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Gluten-free αλεύρι.
- Για πιο γρήγορη μεριδοποίηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα scoop παγωτού με ελατήριο για να “κόψετε” ίδια cookies γρήγορα και εύκολα.
Καλή όρεξη!
* Ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης θα δημιουργεί live σοκολατένιες λιχουδιές στο Chocolate Fest την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου (17.30-20.00) στην Τεχνόπολη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η ταινία «Deadpool & Wolverine» των Marvel Studios τώρα διαθέσιμη στο Disney+
Ο Παντελής Κυραμαργιός και οι No Pasaran στο Μουσικό Κουτί με τα “Κόκκινα τραγούδια”
Nita Aartsen: Η Ινδονήσια βιρτουόζος της jazz συμπράττει με το Sakis Petropoulos Group στο Jazzét
Επιστήμονες ανακάλυψαν στον Ειρηνικό το μεγαλύτερο κοράλλι του κόσμου – Oρατό και από το διάστημα
Η Καμεράτα επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής
Οι Σκιαδαρέσες προσγειώνονται ξανά στον Σταυρό του Νότου Club μετά το sold out
Πρεμιέρες: Συγκινητικός και βραβευμένος Πέδρο Αλμοδόβαρ
Ένοχος για κακοποίηση παιδιών ο πατέρας Αντώνιος
Κόκκινος συναγερμός ξανά στη Βαλένθια – Μηνύματα στα κινητά των πολιτών
Πότε αποφασίσαμε πως το χειρότερο πράγμα σε αυτόν τον κόσμο είναι να είσαι γυναίκα;