MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
21
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
‘Ολα θα πάνε καλά
100 χρόνια από τον Οδυσσέα
A State of Passion
A complete unknown
Amadeus
Anora
Babygirl
Captain America: Θαυμαστός καινούργιος κόσμος
Companion
Cure
Dog Man (μεταγλωττισμένη)
Dog Man (με υπότιτλους)
Dourgouti Town
Dune
Emilia Pérez
Eraserhead
Flow
From Ground Zero
Kung Fu Panda 4 (μεταγλωττισμένη)
La La Land
Maria
Mi bestia
Queer
Rich Flu – Ώρα μηδέν
Sonic 3: Η ταινία (μεταγλωττισμένη)
Take a Trip
The Apprentice
The Brutalist
The Straight Story
The Substance – Το ελιξίριο της νιότης
Toy Story 2 (μεταγλωτισμένο)
Wicked
Άλογα
Όλα όσα φανταζόμαστε ως φως
Αγαπούσε τα λουλούδια περισσότερο
Αν…
Ανοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας… και Ανοιξη
Αρκάντια
Ασίκ Κερίμπ
Ατίθαση καρδιά
Βαϊάνα 2 (μεταγλωττισμένη)
Γάζα, αγάπη μου
Για πάντα
Για πάντα κορίτσια
Για τη μικρή Σάμα
Γκραν Τουρ
Δράκουλας
Δύο προς ένα
Είμαι ακόμη εδώ
Εικόνες φαντασμάτων
Επικίνδυνη πτήση
Η Ηλιαχτίδα μου
Η αγάπη έρχεται στο τέλος
Η βασίλισσα του χιονιού και το παγωμένο βασίλειο (μεταγλωττισμένη)
Η κληρονόμος των μυστικών
Η ληστεία του αιώνα 2
Η νύφη
Η παράσταση του Σινγκ Σινγκ
Η σιωπή των αμνών
Θεώρημα
Καζαμπλάνκα
Και η γιορτή συνεχίζεται
Καμία άλλη γη
Κλέφτης ποδηλάτων
Κονκλάβιο
Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία – Tα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας
Μια νύχτα με τα ζωόμπι (μεταγλωττισμένη)
Μουφάσα: Ο βασιλιάς των λιονταριών (μεταγλωττισμένη)
Μπάρι Λίντον
Νορβηγία
Νοσφεράτου
Νοσφεράτου, μια συμφωνία τρόμου
Ο Άνθρωπος Ελέφαντας
Ο Γιός Του Σαούλ
Ο Θίασος
Ο Πάντινγκτον στο Περού (μεταγλωττισμένη)
Ο Τρελός Πιερό
Ο θρύλος του κάστρου Σουράμ
Οι αζήτητοι
Οι τσιγγάνοι πεθαίνουν από αγάπη
Ο κανόνας του παιχνιδιού
Ο κόκκινος δάσκαλος
Ολα είναι δρόμος
Οταν ο Χάρι γνώρισε την Σάλι
Ουγκέτσου Μονογκατάρι
Πέτρινα χρόνια
Πολύδροσο
Σκυλάκια στην όπερα (μεταγλωττισμένη)
Στην υπεράσπιση μιας πίστης
Στις σκιές των ξεχασμένων προγόνων
Τέρας της φύσης
Τα μυαλά που κουβαλάς 2 (μεταγλωττισμένη)
Τη νύχτα που δεν γνωρίζαμε τίποτα
Το αγαπημένο μου γλυκό
Το ατίθασο ρομπότ (μεταγλωττισμένη)
Το δικό μου Αϊντάχο
Το διπλανό δωμάτιο
Το κουρδιστό πορτοκάλι
Το πιο πολύτιμο φορτίο
Το χρήμα της οργής
Το χρώμα του ροδιού
Τραγούδια της γης
Τρελή από έρωτα Μπρίτζετ Τζόουνς: Η επιστροφή
Υπάρχω
Φτηνά τσιγάρα
Χαμένη λεωφόρος
Ντοκιμαντέρ

Sugartown – Για μια χούφτα ψήφους

Κλείσιμο της τριλογίας για την Ζαχάρω από τον Κίμωνα Τσακίρη που συνεχίζει να αντλεί έμπνευση από την εγχώρια σουρεαλιστική πολιτική σκηνή.

stars-fullstars-fullstars-emptystars-emptystars-empty
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 73'
author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Υπόθεση

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος καταφέρνει, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2015, να του επιτραπεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα για το ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αποφασισμένος να νικήσει οριστικά τους αντιπάλους του και «να μην ξαναπατήσουν στην πόλη», βάζει σε λειτουργία τα όπλα που τον κρατούν εδώ και 12 χρόνια απόλυτο άρχοντα της περιοχής.

Election Day

Το 2006 μάθαμε για πρώτη φορά τα «κατορθώματα» του Πανταζή Χρονόπουλου, τότε Δημάρχου Ζαχάρως, με το «Sugartown: Οι Γαμπροί», που υποσχόταν στα μοναχικά παλικάρια της πόλης να τους βρει νύφες από τη Ρωσία. Τότε γελούσαμε με τα κωμικοτραγικά ευτράπελα της ταινίας, αλλά σήμερα το γέλιο μάλλον έχει παγώσει. Μεσολάβησε ένα πιο «σοβαρό» επεισόδιο από το 2010, το «Sugartown: Η Επόμενη Μέρα»,  όπου ο Τσακίρης, κατέγραφε τις πληγές της περιοχής από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 αλλά και την εκμετάλλευση του τραγικού γεγονότος από τους πολιτικούς όπου και πάλι ο Πανταζής Χρονόπουλος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τώρα, στο «Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους» ο Τσακίρης ολοκληρώνει το πορτρέτο του βασικού χαρακτήρα του με την καταγραφή της προεκλογικής καμπάνιας του πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2015 όπου απέναντι του υπήρχε ένας ψυχίατρος που όπως ακούμε τον Χρονόπουλο να λέει «δεν έχει σχέση με τον τόπο αφού μόνο διακοπές για 20 μέρες έρχεται να κάνει εδώ». Η αφήγηση του Τσακίρη παραπέμπει σε γουέστερν με ολίγη από γκανγκστερικά θρίλερ. Απειλές, ανίερες συμμαχίες, μετωπικές που κρύβουν πολλή οργή και εκδικητικότητα, βία που σιγοβράζει.

Ναι, εδώ το πράγμα σοβαρεύει απότομα καθώς οι μάσκες πλέον έχουν πέσει και η χωρισμένη στα δύο Ζαχάρω θυμίζει σκηνικό της Άγριας Δύσης. Ο σκηνοθέτης στέκει απλός παρατηρητής αυτής της γκροτέσκας κατάστασης και αφήνει το θεατή να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Από το φιλμ μπορεί να λείπουν ζωτικά στοιχεία όπως η έκπληξη ή η πρωτοτυπία, αλλά πετυχαίνει να μας αποζημιώσει με την ώριμη ματιά, την ψυχραιμία όταν τα πράγματα ζορίζουν και φυσικά την γνώση ότι η ελπίδα μπορεί να έρθει μόνο μέσα από τολμηρές αποφάσεις και γενναίους πολίτες που μπορούν να βλέπουν πιο πέρα από το προσωπικό τους συμφέρον.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τίτλος: Sugartown: Για μια Χούφτα Ψήφους
Σκηνοθεσία: Κίμωνας Τσακίρης
Σενάριο: Κίμωνας Τσακίρης


Διάρκεια: 73'
Χώρα: Ελλάδα
Έτος: 2019

Rating: 2
Διανομή: Feelgood
Περισσότερα από CINEMA