Το «Δώσε Λίγη Αγάπη στον Ελληνικό Κινηματογράφο» τρεις μήνες αφότου συστήθηκε στο κοινό με μια συνέντευξη τύπου στο Άστορ και δύο αφότου δημοσιοποίησε ένα κείμενο με θέμα την ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής, υπογεγραμμένο από 170 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, επιστρέφει, αυτή τη φορά με ένα «Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο», γυρισμένο στην Κινέττα, εκεί όπου ο Γιώργος Λάνθιμος γύρισε την ομώνυμη πρώτη ταινία του.
«Να ᾽μαστε πάλι εδώ, αυτή τη φορά να πηγαίνουμε μια χειμωνιάτικη βόλτα σ᾽ ένα καλοκαιρινό θέρετρο, την Κινέττα. Εκεί, μερικοί από εμάς έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες: υπουργούς, κανάλια, φορείς, οργανισμούς, γραμματείς, διοικητικά συμβούλια, διευθυντές, προέδρους, συμβούλους και όλους εκείνους από τους οποίους εξαρτόμαστε για να μπορούμε να κάνουμε ταινίες με επαγγελματικές συνθήκες. Το γράμμα αυτό γράφτηκε με πολύ αγάπη.
Αγάπη που ο Ελληνικός Κινηματογράφος προσφέρει απλόχερα και που μπορεί για την ώρα να μένει δίχως ανταπόκριση, δεν σταματάει όμως ποτέ να ελπίζει σε αυτή, ως μοναδικό τρόπο για να μπορέσει να συνεχίσει να υπάρχει και να δίνει την αγάπη του…».
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Βασίλης Κατσούπης, ενώ το σενάριο ο Σπύρος Κρίμπαλης και ο Ζαχαρίας Μαυροειδής.
…ή αλλιώς, η ανάγκη χάραξης ενιαίας κινηματογραφικής πολιτικής
Το κείμενο που υπογράφουν επαγγελματίες του κινηματογράφου, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, επισημαίνει την ανάγκη χάραξης από το Κράτος μιας συνολικής, συντονισμένης και σταθερής εθνικής κινηματογραφικής πολιτικής που, μεταξύ άλλων, να περιλαμβάνει:
- Στρατηγική που να ξεκινάει από την παραγωγή και να προχωράει στη διανομή και διάδοση της ελληνικής ταινίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και να ολοκληρώνεται με δράσεις για την προσέλκυση των θεατών και την κινηματογραφική παιδεία.
- Συντονισμό και συνεργασία όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στον κινηματογραφικό κύκλο, εννέα στον αριθμό, τα Υπουργεία
- «Αποκατάσταση» του Νόμου για τον Κινηματογράφο
- Θωράκιση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) ως θεσμού ώστε σε οργανωτικό επίπεδο να μην επηρεάζεται από τις αλλαγές διοικήσεων και υπουργών και να λειτουργεί αποτελεσματικά και αδιάκοπα, χωρίς καθυστερήσεις και αγκυλώσεις.
- Προώθηση, διάδοση, προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής ταινίας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό ως πολύτιμου πολιτισμικού αγαθού, ιστορικού τεκμηρίου και εξαγώγιμου επικοινωνιακού προϊόντος.
- Ενίσχυση και επέκταση της κινηματογραφικής παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με στόχο την ανάπτυξη κοινού και τη διαμόρφωση μελλοντικών θεατών.