Ιδρύθηκε από μέλη της φημισμένης Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης το 1987 και έκτοτε έχει περιοδεύσει σε Ασία, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες, έχει δώσει συναυλίες σε μεγάλα φεστιβάλ και συμφωνικά κέντρα της Ευρώπης και έχει συμπράξει με αναγνωρισμένους αρχιμουσικούς και σολίστ. Η Wiener Concert–Verein [Bίνερ Κοντσέρτ-Φεράιν] (WCV), αμέσως μετά την εμφάνισή της στο Musikverein της Βιέννης, έρχεται στην Αθήνα το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 8:30 το βράδυ και συναντά στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης τον διακεκριμένο έλληνα μαέστρο Μίλτο Λογιάδη και τον διάσημο γερμανο-κορεάτη πιανίστα Christopher Park [Κρίστοφερ Παρκ], σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που αρχίζει και τελειώνει με διάσημες συμφωνίες σπουδαίων βιεννέζων κλασικών. Στην αρχή της βραδιάς το φημισμένο σύνολο δωματίου θα ερμηνεύσει τη δραματική 39η Συμφωνία, γνωστή και ως «Θαλασινή καταιγίδα» του Γιόζεφ Χάυντν και στο τέλος την αγαπημένη Συμφωνία αρ. 40 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με το δημοφιλέστατο πρώτο μέρος της.
Η βραδιά περιλαμβάνει επίσης ένα από τα πιο αγαπημένα έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου για πιάνο, το 2ο Κοντσέρτο του Φρεντερίκ Σοπέν, το οποίο θα παρουσιάσει ο πολυβραβευμένος Κρίστοφερ Παρκ, ένας πιανίστας που το 2014 τιμήθηκε με το βραβείο «Μπέρνσταϊν» από το Ίδρυμα του Φεστιβάλ Σλέσβιχ-Χόλσταϊν για τη «συναρπαστική τεχνική του αρτιότητα, την εκπληκτική μουσική του ωριμότητα και την ιδιαίτερη ένταση του ερμηνευτικού του ύφους.» Περιζήτητος στα 31 του χρόνια, ο Παρκ, που έχει δεχτεί της επιρροές της Γερμανικής και της Ρωσικής Σχολής του πιάνου, έχει ήδη συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες στην Ευρώπη και την Ασία καθώς και με μαέστρους του βεληνεκούς των Έσενμπαχ και Γιάρβι, έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Νέα Ζηλανδία, ενώ οι ηχογραφήσεις του έχουν αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές. Έχει επίσης συμπράξει με τον χορογράφο Τζον Νοϋμάγιερ σε πολλά πρότζεκτ.
Στο δεύτερο μέρος, η Wiener Concert–Verein (Ορχήστρα του Κοντσέρτφεραϊν της Βιέννης) και ο Κρίστοφερ Παρκ προτείνουν επίσης στο κοινό ένα σπάνιο, πλην όμως φαντασμαγορικό και λαμπερό, έργο του Μπέντζαμιν Μπρίττεν, τον Νεαρό Απόλλωνα [Τhe Young Apollo] για πιάνο, κουαρτέτο εγχόρδων και ορχήστρα εγχόρδων.
Το πρόγραμμα
JOSEPH HAYDN (1732-1809)
Συμφωνία σε σολ ελάσσονα αρ. 39
Allegro assai
Andante
Menuetto – Trio
Finale: Allegro di molto
FRÉDÉRIC CHOPIN (1810-1849)
Κοντσέρτο για πιάνο σε φα ελάσσονα αρ. 2, έργο 21
Maestoso
Larghetto
Allegro Vivace
Δ Ι Α Λ Ε Ι Μ Μ Α
BENJAMIN BRITTEN (1913-1976)
Young Apollo, έργο 16, φανφάρα για σόλο πιάνο, σόλο κουαρτέτο εγχόρδων
και ορχήστρα εγχόρδων
WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
Συμφωνία σε σολ ελάσσονα αρ. 40, K. 550
Molto Allegro
Andante
Menuetto: Allegretto – Trio
Allegro Assai
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Ανοιχτό Βιβλίο» με τον Γιάννη Σαρακατσάνη: Νέα εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3
- Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη: Κώστας Μακεδόνας και Φωτεινή Βελεσιώτου μάς ταξίδεψαν σε «Ακρογιαλιές δειλινά»
- Ποινές και νέα μέτρα για αλκοόλ σε ανηλίκους – Επαναποινικοποίηση σε βαθμό πλημμελήμματος