MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gourmet Σαρακοστή #11: Φάβα παντρεμένη με κάπαρη

Σήμερα σας προτείνουμε πεντανόστιμη φάβα με κάπαρη – ένας διατροφικός και νηστίσιμος “θησαυρός” – ό,τι πρέπει για να περάσει απολαυστικά και υγιεινά η σαρακοστή

Monopoli Team

Η φάβα είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαία για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.

Υλικά:

– 1/2 κιλό φάβα
– 1 ολόκληρο κρεμμυδάκι
– λίγο αλάτι

για το πάντρεμα:
– 2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
– 10 ντοματίνια Σαντορίνης
– 3 κουτ σούπας κάπαρη
– 1 φλιτζάνι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη φάβα προσθέτοντας 1 λίτρο νερό μαζί με λίγο αλάτι. Προσθέτετε το ολόκληρο κρεμμύδι και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να χυλώσει. Την αφήνετε να χλιαρώσει και την περνάτε από το μύλο του πουρέ να γίνει βελούδινη.

Ετοιμάζετε το παντρολόγημα. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα τις ροδέλες του κρεμμυδιού. Τις σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά και να ροδίσουν ελαφρά.

Ρίχνετε μέσα στο τηγάνι τη κάπαρη και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακατεύετε 2 φορές και ρίχνετε το μισό μίγμα του τηγανιού μέσα στη φάβα.

Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το υπόλοιπο μισό μίγμα του τηγανιού μαζί με το λαδάκι που έμεινε στο τηγάνι. Τη σερβίρετε ζεστή.

Tip! Συνοδέψτε το πιάτο με παστές σαρδελίτσες.

Περισσότερα από Συνταγές