Gourmet Σαρακοστή #12: Μπιφτέκια λαχανικών
Αν νηστεύετε ή είστε κατά βάση χορτοφάγος, έχουμε την ιδανική συνταγή! Τα μπιφτέκια λαχανικών μπορεί να σας φαίνεται ότι είναι άνοστα, η παρακάτω συνταγή όμως θα σας διαψεύσει
– 3 πατάτες
– 3 καρότα
– 3 κολοκυθάκια
– 1 μπρόκολο
– 1 μελιτζάνα τσακώνικη
– 1 κούπα αρακά
– 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
– 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
– άνηθο
– φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
– 4 κουταλιές σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο
– αλάτι
– πιπέρι
– ελαιόλαδο
– 1 1/2 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη
– λίγη τριμμένη φρυγανιά για πανάρισμα
Αρχικά, βράζουμε όλα τα λαχανικά. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα και λιώνουμε στο μούλτι την μελιτζάνα μαζί με το μπρόκολο και κάνουμε πουρέ την πατάτα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε όλα τα παραπάνω σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον αρακά, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το καλαμπόκι, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Ρίχνουμε και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
Τέλος, απλώνουμε σε ταψί μια λαδόκολλα και αφού πλάσουμε τα μπιφτέκια μας τα περνάμε από τη φρυγανιά και τα βάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε στο grill, στη μεσαία θέση, περίπου 30 λεπτά.
Tip! Αν θέλουμε μπορούμε να τα σερβίρουμε με γιαούρτι και αραβική πίτα