Gourmet Σαρακοστή #15: Κολοκυθομελέτα φούρνου
Ομελέτες υπάρχουν πολλές, αλλά σαν και αυτή καμία
Η κολοκυθομελέτα φούρνου είναι μια υπέροχη ανοιξιάτικη συνταγή, με ελάχιστα υλικά που θα γλύφετε τα δάχτυλα σας μόλις την δοκιμάσετε!
Υλικά:– 10 κολοκυθάκια μικρά
– 2 κρεμμύδια φρέσκα
– 5-6 αυγά
– φέτα
– άνηθο
– λάδι για το τηγάνισμα
– αλάτι, πιπέρι
Αρχικά, πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα, χωρίς να έχουν ψηθεί τελείως.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια μέσα στα κολοκύθια και τα τσιγαρίζουμε και αυτά έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
Παράλληλα έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς, και ρίχνουμε το μείγμα με τα κολοκύθια και το κρεμμύδι μέσα σε ένα ρηχό ταψί ή πυρέξ. Έπειτα χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κατά βούληση και το περιχύνουμε σε όλο το ταψί.
Στο τέλος, ρίχνουμε τον άνηθο και τη φέτα σε μικρά κομματάκια και το βάζουμε να ψηθεί έως ότου φουσκώσει η ομελέτα μας και ροδίσει η φέτα (περίπου 20-25 λεπτά).
Tip! Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και άλλα τυριά όπως κεφαλογραβιέρα, ρεγκάτο ή γραβιέρα απλή για πιο πλούσια γεύση!