MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gourmet Σαρακοστή #16: Φαλάφελ

To φαλάφελ ή αλλιώς ρεβυθοκεφτέδες, έχουν γίνει πια τάση, γι’ αυτό και εμείς σας έχουμε την συνταγή μιας και τα υπέροχα αυτά κεφτεδάκια, είναι νηστίσιμα και πολύ υγιεινά

Monopoli Team

Υλικά:

– 400 γρ. ρεβύθια βρασμένα
– 4 – 6 σκ. σκόρδο
– 1 κρεμμύδι
– 2 κ.γ. κύμινο
– 2 κ.γ. κόλιαντρο
– 1 κ.σ. μαϊντανό
– 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
– αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε σε μπολ τα όσπρια και τα καλύπτουμε με μπόλικο νερό και μία πρέζα μαγειρική σόδα. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 24 ώρες, μετά τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Δεν θέλουμε καθόλου υγρασία!

Τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο, κύμινο, κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό). Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 30΄ στο ψυγείο, να αναπτυχθούν οι γεύσεις.

Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και με κυκλικές κινήσεις τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν γύρω γύρω.

falafel

Tip! Μπορείτε να τα συνδυάσετε με αραβική πίτα και λαχανικά της αρεσκείας σας ή να τα φάτε σκέτα με λίγο γιαούρτι και πάπρικα.

Περισσότερα από Συνταγές