Gourmet Σαρακοστή #19: Σουπιές με χορταρικά
Μια φανταστική συνταγή, με τις πρωταγωνίστριες της νηστείας, σουπιές με χορταρικά
Ένα κλασικό, νόστιμο, παραδοσιακό πιάτο, που θα σας κερδίσει με την καταπληκτική του γεύση.
Υλικά:– 1 1/2 κιλό σουπιές
– 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
– 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
– 3 μέτριες ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
– 3 πράσα ψιλοκομμένα
– 1 ματσάκι μάραθα ψιλοκομμένα
– 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
– αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις σουπιές. Τις βάζουμε σε ελαιόλαδο να τσιγαριστούν για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά.
Έπειτα, καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα χόρτα. Μόλις έχουν γίνει σχεδόν οι σουπιές τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις ντομάτες, ένα φλιτζάνι νερό και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε το πιπέρι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.