Gourmet Σαρακοστή #22: Νηστίσιμη πίτσα
Μια απλή και εύκολη πίτσα για την περίοδο της Σαρακοστής!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, δηλαδή 16 γρ.
- 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
- Προαιρετικά: 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι.
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο.
Για τη γέμιση:
- 2 μέτριες ντομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά
- 2 μικρά ξερά κρεμμύδια
- ελιές
- 3 φρέσκα μανιτάρια
- βούτυρο
- 2 κουταλιές κέτσαπ ή πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι (αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα), τη μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Τέλος, λαδώνουμε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας, περίπου 45′.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ελιές είτε σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια. Αφού φουσκώσει το ζυμάρι, λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι, απλώνουμε τη ζύμη. Στη συνέχεια τη βουτυρώνουμε, αλείφουμε το κέτσαπ ή τον πελτέ και τοποθετούμε τα υλικά. Ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και προθερμαίνουμε το φούρνο 200 στις αντιστάσεις και χαμηλά στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να δούμε ότι το ζυμάρι έχει φουσκώσει και έχει πάρει χρώμα.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- «Ανοιχτό Βιβλίο» με τον Γιάννη Σαρακατσάνη: Νέα εκπομπή αφιερωμένη στο βιβλίο κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3
- Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη: Κώστας Μακεδόνας και Φωτεινή Βελεσιώτου μάς ταξίδεψαν σε «Ακρογιαλιές δειλινά»
- Ποινές και νέα μέτρα για αλκοόλ σε ανηλίκους – Επαναποινικοποίηση σε βαθμό πλημμελήμματος