MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Gourmet Σαρακοστή #23: Βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας

Μία συνταγή που θα απολαύσετε όλο το χρόνο στο καθημερινό σας τραπέζι, με ή χωρίς το κυρίως πιάτο!

Monopoli Team

Υλικά  για την βελουτέ σούπα γλυκοπατάτας
  • 2 γλυκοπατάτες
  • 3 γραμμάρια καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. φέτα
  • κρουτόν

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες και τα καρότα σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Αλείφουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κομμάτια γλυκοπατάτας και καρότου στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ χτυπάμε τα υλικά και την κρέμα γάλακτος μέχρι να έχουμε μία λεία σούπα. Σερβίρουμε με φέτα και κρουτόν. Εναλλακτικά αν δεν έχετε γάλα καρύδας μπορείτε να προσθέσετε κατά το σερβίρισμα λίγο κατίκι.

Περισσότερα από Συνταγές