MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
05
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης κερδίζει για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ

Διακρίθηκε μαζί με την ομάδα του Reuters, στην οποία ανήκει, για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό

Monopoli Team

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Pulitzer έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά τα ονόματα όσων διακρίθηκαν, αλλά και οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν και συνεπώς απέσπασαν βραβείο για την κατηγορία «Breaking News Photography», μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες με την υπογραφή του Άλκη Κωνσταντινίδη.

Ο 35χρονος Έλληνας είχε βραβευθεί και στο παρελθόν, το 2016. Τότε, ο πρόωρα χαμένος Γιάννης Μπεχράκης, επικεφαλής της ομάδας του Reuters για την Ελλάδα και την Κύπρο και οι Άλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης αποτύπωσαν με μοναδικό τρόπο την προσφυγική κρίση με τον φακό τους ως μέλη της ομάδας και κέρδισαν την ύψιστη διάκριση της χρονιάς.

Στην επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, γράφει:

“Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Άλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Following a heavy rainfall, migrants, part of a caravan of thousands from Central America trying to reach the United States, are transferred to a new shelter, in Tijuana, Mexico, November 30, 2018. REUTERS/Alkis Konstantinidis #reuters #migrants #migrantcaravan #mexico #tijuana

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alkis Konstantinidis (@alkisk_) στις

O ίδιος έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ότι ήταν τιμή του να βραβευθεί με το Πούλιτζερ μαζί με τους συναδέλφους του από το Reuters.

Άλκης Κωνσταντινίδης

Ο Άλκης Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1984. Ξεκίνησε να μαθαίνει για την φωτογραφία όταν ήταν 15 ετών. Έκτοτε περνούσε τον περισσότερο χρόνο του τραβώντας φωτογραφίες και διαβάζοντας για την τέχνη αυτή. Όπως αναφέρει ο ίδιος στην σελίδα του Reuters, η πιο παλιά του ανάμνηση είναι από όταν ήταν 5 χρονών και κοιτούσε ασπρόμαυρες οικογενειακές φωτογραφίες εκατονταετίας, φτιάχνοντας ιστορίες για όλους τους συγγενείς που δεν θα γνώριζε ποτέ. Όπως σημειώνει, ήθελε να γίνει φωτογράφος για να κάνει τους άλλους να νιώθουν όπως ο ίδιος όταν ήταν πέντε, κοιτώντας μια εικόνα και προσπαθώντας να βρει την ιστορία από πίσω της.

Η πρώτη του αποστολή ήταν το 2009, πριν μπει στην ομάδα του Reuters, όταν έφτασε στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας για να καλύψει την εισροή των μεταναστών. Η γνωριμία με ανθρώπους που είχαν τολμήσει να αφήσουν τα πάντα πίσω τους για ένα καλύτερο μέλλον ήταν μια εμπειρία που άξιζε πραγματικά, αναφέρει. Κάλυψε ακόμη φωτογραφικά την επανάσταση στην Αίγυπτο και τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη. Συνέχεια είχε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, που αποτελεί συνεχή ιστορία, την οποία καλύπτει από την αρχή της καριέρας του, φτάνοντας μέχρι και το τωρινό κομμάτι του προσφυγικού ζητήματος στην χώρα μας. Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως.

Περισσότερα από Τι Νέα;