Μαγειρίτσα με μανιτάρια από τον Always Hungry
Ανακαλύψτε την πιο νόστιμη και χορτοφαγική μαγειρίτσα που είναι κατάλληλη και για τους μικρούς μας φίλους.
Ο Food Blogger Αλέξης Επιθυμιάδης είχε πάντα μία αγάπη για το φαγητό, η οποία μεγάλωνε με τα χρόνια και τον οδηγούσε σε νέες γευστικές περιπέτειες και ανακαλύψεις. Αυτές του τις συνταγές, τις αναμνήσεις και τις εμπειρίες θα βρείτε στο blog Always Hungry.
Μαζί μας μοιράστηκε μια πρωτότυπη συνταγή για μαγειρίτσα με μανιτάρια.
Χρόνος προετοιμασίας: 45’
Μερίδες: 4
– 600 γρ μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους κ.α.)
– 5 μικρά βιολογικά κρεμμυδάκια φρέσκα
– 1 ματσάκι άνηθο
– ελαιόλαδο
– 1 αυγό
– 1 μεγάλο λεμόνι
– 2 κουταλάκια corn flour
– αλάτι
– πιπέρι
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε και αυτά σε λεπτές φέτες.
Παράλληλα ψιλοκόβουμε τον άνηθο.
Ζεσταίνουμε καλα΄μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μετά τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Αφαιρούμε σε ένα βαθύ πιάτο τα μανιτάρια και προσθέτουμε στην κατσαρόλα πάλι λίγο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά το κρεμμυδάκι και μετά ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε 750 ml νερό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 25 λεπτά περίπου.
Για το αυγολέμονο χτυπάμε μέσα σε ένα multi τον χυμό από το λεμόνι, το αυγό και το corn flour μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέτουμε το μείγμα του αυγολέμονου και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία βράση.
Για περισσότερες συνταγές μπείτε στο www.alwayshungry.gr ή ακολουθήστε τον Αλέξη Επιθυμιάδη στο Instagram @alwayshungry.gr