Τυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm
Μία πίτα με χειροποίητο και τραγανό φύλλο με γέμιση φέτας.
Η Μαρία Τσιάκαλου ή αλλιώς @marysgramm, όπως μπορούμε να την βρούμε στα social media, μοιράζεται μαζί μας υπέροχες, νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές για ένα πλούσιο και γευστικό γεύμα. Σήμερα μας δείχνει πώς θα φτιάξουμε μία εύκολη και γευστική τυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο.
Υλικά για την γέμιση•1/2 κιλό τυρί κατσικίσιο ή φέτα
•1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
•1 αυγό
•2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
•2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
Σε ένα βαθύ σκεύος βάλτε την φέτα ή το κατσικίσιο τυρί και με ένα πιρούνι κάντε τη ή(το) κομμάτια. Ρίξτε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε. Αφήστε το στην άκρη.
•500γρ αλεύρι (περίπου)
•1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (περίπου)
•λίγο αλάτι
•2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
•1 κουταλιά της σούπας ξύδι
• 300 ml λιωμένη φυτίνη με βούτυρο
Βάλτε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ,βάλτε τον γάντζο και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μία λεία ζύμη.Χωρίστε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίξτε με τον πλάστη ένα πολύ μεγάλο φύλλο, (αλευρώνετε κατά τη διάρκεια )ρίξτε λιωμένη φυτίνη με βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και στην συνέχεια αρχίστε να διπλώνετε το φύλλο. Δίπλωμα και λιπαρή ουσία…Το ζητούμενο είναι να κάνουμε ένα πακέτο. Αφού κάνετε το ίδιο και με το δεύτερο φύλλο, βάλτε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πάρτε ένα ταψί (μεσαίου μεγέθους) ,βάλτε σε όλη την επιφάνεια βούτυρο. Βγάλτε τα πακέτα από το ψυγείο, ανοίξτε τα με τον πλάστη στο ίδιο μέγεθος με το ταψί. Το πρώτο φύλλο κάτω, την γέμιση και από πάνω το δεύτερο. Κλείστε καλά τις άκρες γύρω γύρω με τα δάχτυλα σας. Χαράξτε & βάλτε λιωμένη φυτίνη….ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Δείτε περισσότερες συνταγές της Marysgramm εδώ