MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τα τελευταία σκίτσα του σκιτσογράφου Γιάννη Ιωάννου & το αποχαιρετιστήριο μήνυμα από τον Αρκά

Ο καταξιωμένος σκιτσογράφος και γελοιογράφος Γιάννης Ιωάννου έφυγε την Πέμπτη 9 Μαΐου από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο

Monopoli Team

Δημοσιογράφοι, συντάκτες, αλλά και το αναγνωστικό κοινό λένε σήμερα το τελευταίο αντίο στο σκιτσογράφο Γιάννη Ιωάννου, που απεβίωσε χθες σε ηλικία 75 ετών. Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή ύστερα από ανάρτηση στην ιστοσελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο γνωστός σκιτσογράφος-κομίστας Αρκάς αποχαιρέτησε το Γιάννη Ιωάννου αφιερώνοντάς του ένα σκίτσο στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.

Ο Γιάννης Ιωάννου γεννήθηκε το 1944 στη Θεσσαλονίκη, και σπούδασε στο Αρχιτεκτονικό Τμήμα του Α.Π.Θ. , απ’ όπου αποφοίτησε το 1968. Στη συνέχεια φοίτησε στην E.U.P. στο Παρίσι, ενώ απόκτησε πτυχίο πολεοδομίας το 1972. Η παραμονή του στη Γαλλία ήταν η αφορμή να εισέλθει στον κόσμο της κοινωνικής σάτιρας και της γελοιογραφίας

Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικό γραφείο στο Παρίσι μέχρι και το 1975, ενώ παράλληλα δημοσίευσε για πρώτη φορά γελοιογραφίες στο πολιτικό περιοδικό «Αντί». Την επόμενη χρονιά εργάστηκε στο «Βήμα», με το ψευδώνυμο «ΙΩΑΝΝΟΥ. Έπειτα δημοσίευσε στο σατιρικό «Ποντίκι», και το 1982 ανέλαβε το πολιτικό κόμικ «Ο Τρίτος Δρόμος». Ακόμη, πέρασε από τις εφημερίδες «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και «Πρώτη» και τα περιοδικά «Ταχυδρόμος», «Σχολιαστής». Κυκλοφόρησε ταυτόχρονα σειρά άλμπουμ πολιτικών κινούμενων σχεδίων και ταινιών κόμικς, όπως το «Ο τρίτος δρόμος», «Ο Ευρωπαίος», «Το Θαύμα» κ.α.

Από το 1990 και έπειτα εργάστηκε στις εκδόσεις της εφημερίδας «Έθνος». Έχει εκδώσει πολλά άλμπουμ με σκίτσα του και έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις γελοιογραφίας. Ήταν ακόμη μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και τα σκίτσα του δημοσιεύονται καθημερινά στο blog του.

Ας δούμε κάποια από τα τελευταία του σκίτσα στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η αρχαία Ελλάδα

Μύθοι του Αισώπου

Αλαλαγμοί και κύμβαλα στα τείχη της “Συριζεριχούς”

Περισσότερα από Εικαστικά