MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
23
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Κέικ με γεύση λεμονιού από την food blogger Marysgramm

Ένα κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι από τα φρέσκα λεμόνια!

Monopoli Team

Υλικά
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
  • 1 μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη.

• •

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm12.09.2018

Σημείωση:Το φλιτζάνι που μετράω τα υλικά μου είναι 200 ml Για ένα πετυχημένο κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν την μέση του χρόνου ( 30 λεπτά)..θα χάσει τον όγκο του Πάντα όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Ξεφορμάρουμε το κέικ πάντα κρύο ειδάλλως μπορεί να σπάσει όταν είναι ακόμα ζεστό.

Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Marysgramm εδώ

Περισσότερα από Συνταγές