CHEF'S TIPS
Κέικ με γεύση λεμονιού από την food blogger Marysgramm
Ένα κέικ για να μοσχομυρίσει το σπίτι από τα φρέσκα λεμόνια!

Monopoli Team
16.05.2019
A
A
Υλικά
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
- 200 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη με βούτυρο
- 1 μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Βάλτε όλα τα υλικά στο κάδο του μίξερ και χτυπήστε για 4 λεπτά. Έπειτα ρίξτε το μείγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει και αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη.
• •
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤυρόπιτα με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο από την food blogger Μarysgramm12.09.2018
Σημείωση:Το φλιτζάνι που μετράω τα υλικά μου είναι 200 ml Για ένα πετυχημένο κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν την μέση του χρόνου ( 30 λεπτά)..θα χάσει τον όγκο του Πάντα όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Ξεφορμάρουμε το κέικ πάντα κρύο ειδάλλως μπορεί να σπάσει όταν είναι ακόμα ζεστό.
Δείτε περισσότερες συνταγές της food blogger Marysgramm εδώ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Χρυσή εποχή: Η νέα χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου στη Λυρική Σκηνή
Hot or Not #164: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Russell Howard: Η εποχή μας είναι μια εξαιρετική περίοδος να είσαι stand up comedian
10 χρόνια μετά, πόσο επίκαιρο είναι το δημόσιο γλυπτό «Κρίση»; Ανοιχτό κάλεσμα προς καλλιτέχνες
5 στάσεις στην Αθήνα για αληθινά καλό καφέ
Ο Μίλτος Νίκας «διαβάζει» ξανά το Τρίτο Στεφάνι – και φέρνει στο επίκεντρο την ιστορία της Εκάβης
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Family Weekend: 12 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 26-27 Απριλίου 2025
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο (26-27/04)