Καρυδόπιτα με γλάσσο σοκολάτας από την food blogger Marysgramm
Μία συνταγή που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους που λατρεύουν ή όχι την σοκολάτα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (Δεν το πετάτε το κεσεδάκι ,θα μετρήσετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά)
- 1 κεσεδάκι φρυγανιά τριμμένη
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο
- 200 γρ καρύδια πεκάν ή από τα κοινά καρύδια (τριμμένα)
- 2 αυγά
- 3/4 από το κεσεδάκι ζάχαρη
- 1 κεσεδάκι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
- 1 βανίλια
Σε ένα βαθύ σκεύος βάλτε όλα τα υλικά και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, βάλτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι( μεσαίου μεγέθους) ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°βαθμούς για 30 λεπτά . Ενώ θα κρυώνει βάλτε να κάνετε το σιρόπι
Για το σιρόπι
- 3 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες νερό
- Λίγο λεμόνι
Σε μία κατσαρόλα βράστε 5’λεπτά όλα τα υλικά..(μετρήστε από το σημείο που αρχίζει να κοχλάζει)
Κρύα Καρυδόπιτα &ζεστό σιρόπι…
* Αν θέλετε το γλάσσο σοκολάτας, περιμένετε να έρθει η καρυδόπιτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Γλάσσο σοκολάτας
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 και 1/2 κουβερτούρα (σχεδόν 190 γρ)
Σπάστε την κουβερτούρα σε κομμάτια και ρίξτε σε αυτά ζεστή την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε συνεχόμενα μέχρι να έχετε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσσο σοκολάτας. Ρίξτε το γλάσσο σοκολάτας πάνω στην καρυδόπιτα και απολαύστε ένα πεντανόστιμο και γρήγορο γλυκό..