MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
08
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Loop Discover 2018: Τα δέκα υποψήφια έργα βιντεοτέχνης για το βραβείο

Τα δέκα υποψήφια έργα βιντεοτέχνης για το βραβείο του Loop Discover 2018, που επέλεξε κριτική επιτροπή μαζί με το πιο δημοφιλές βίντεο στο online κανάλι του LOOP, θα παρουσιαστούν στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας Aavora

Viviana Silva Flores, Pescando Incertezas, LOOP DISCOVER 2018
Monopoli Team

Το Loop Discover Video Art Awards συνεργάζεται με το PCAI στο πλαίσιο του Midnight Express Film Club. Την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 19.00, τα δέκα υποψήφια έργα βιντεοτέχνης για το βραβείο του Loop Discover 2018 που επέλεξε κριτική επιτροπή μαζί με το πιο δημοφιλές βίντεο στο online κανάλι του LOOP, θα παρουσιαστούν στον ιστορικό κινηματογράφο της Αθήνας, Aavora.

Για αυτήν την έκδοσή του, το Loop Discover δημιουργεί συμμαχίες μεταξύ οικολογίας και βιντεοτέχνης επιλέγοντας έργα που ενημερώνουν, εμπνέουν, καταγγέλλουν, προτείνουν, ευαισθητοποιούν, εμπλέκονται, λογοδοτούν, αντιμετωπίζουν … Εν συντομία, έργα που βοηθούν τους ανθρώπους να φανταστούν και να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο μέλλον.

Το θέμα αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα απλό ζητήμα, είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως είδος: πώς μπορούμε να κάνουμε τη Γη κατοικήσιμη; Πώς μπορούμε να κατευθυνθούμε προς ένα βιώσιμο μέλλον;

Θα παρουσιαστούν έργα των: Bianca Kennedy & Felix Kraus, David Mutiloa, Gary Zhexi Zhang, Joan Bennàssar, Marcin Liminowicz, Marina Camargo, Momu & No Es, Natalia Skobeeva, Su Yu Hsin, Young Mee Roh, Viviana Silva Flores

Natalia Skobeeva, Biography of Objects, LOOP DISCOVER 2018

Περισσότερα για το Loop Discover

Το βραβείο Discover ξεκίνησε το 2015 από το LOOP Βαρκελώνη με την υποστήριξη της Estrella Damm, με στόχο να αναγνωρίσει και να προωθήσει την πρόσφατη παραγωγή ταινιών και βίντεο από εικαστικούς καλλιτέχνες μέσω μιας ανοιχτής πρόσκλησης προς τη διεθνή κοινότητα τέχνης. Το LOOP είναι μια πλατφόρμα αφιερωμένη στη μελέτη και την προβολή της κινούμενης εικόνας. Ιδρύθηκε το 2003 και παρουσιάζει σε ένα εξειδικευμένο κοινό έργα βίντεο πάνω σε σύγχρονες προβληματικές  κατόπιν επιμέλειας.

 Marina Camargo, Brasil, LOOP DISCOVER 2018

Περισσότερα για την Πρωτοβουλία της Polyeco για τη Σύγχρονη Τέχνη PCAI

Η Πρωτοβουλία της Polyeco για τη Σύγχρονη Τέχνη PCAI είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον μέσα από ένα διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα  και τη συλλογή έργων τέχνης του PCAI, εμπνευσμένα από το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης τοξικών αποβλήτων. Η μετάβαση στην κινούμενη εικόνα τις τελευταίες δεκαετίες ως κυρίαρχο εκφραστικό μέσο είναι ο κύριος λόγος για την πρωταρχική εστίαση του PCAI στο βίντεο και στο φιλμ. Το PCAI ιδρύθηκε το 2014 από τον κ. Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, Εκτελεστικό Πρόεδρο της Polyeco Group, ως αποτέλεσμα της άποψης ότι η τέχνη είναι το καλύτερο εργαλείο για την τόνωση του διαλόγου για κρίσιμα περιβαλλοντικά ζητήματα. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 το PCAI είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Εταιρικών Συλλογών Σύγχρονης Τέχνης IACCCA ενώ βραβευθηκε κατά τη διάρκεια των Corporate Art Awards 2018.

Περισσότερα για το Midnight Express

Το Midnight Express Film Club στην Αθήνα ιδρύθηκε το 2017 από τον κριτικό κινηματογράφου Άκη Καπράνο και πραγματοποιείται στον ιστορικό κινηματογράφο Aavora, στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει περισσότερα από 6.100 μέλη που αποτελούνται κυρίως από νεαρούς σινεφιλ ηλικίας 18 έως 25 ετών. Οι προβολες Midnight Express νωρίζουν μεγάλη επιτυχία, ενώ τακτικά κριτικοί κινηματογράφου, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι και ηθοποιοί καλούνται στις εκδηλώσεις για να παρουσιάσουν ταινίες και να συζητήσουν με το κοινό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: Παρασκευή, 24 Μαΐου, στις 19:00
Τόπος: Aavora, Ιπποκράτους 180 Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις