MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

7 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου για να ξεμπλοκάρεις

Οι κατάλληλες ερωτήσεις που μας οδηγούν στην ανακάλυψη σημαντικών απαντήσεων είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο στη ζωή μας.

Monopoli Team

Έχουν την δύναμη να διεγείρουν τον εγκέφαλό μας κάνοντας τον να παράγει σκέψεις δημιουργικές και να βρίσκει λύσεις. Σε αυτήν ακριβώς την δύναμη βασιζόταν η περίφημη διαλεκτική μέθοδος του Σωκράτη. Εν συντομία η σωκρατική διαλεκτική μέσα από ευφυείς ερωτήσεις έφερνε στο φως τις σκέψεις του συνομιλητή του με τέτοιο τρόπο ώστε να διορθώνονται κάποιες παγιωμένες θέσεις και να φτάνει κανείς στην αλήθεια.

Σε αυτή την μέθοδο βασίζεται το coaching που σήμερα βοηθά πολλούς ανθρώπους να ξεμπλοκάρουν και να αναλάβουν δράση όταν θέλουν να πραγματοποιήσουν κάποιες αλλαγές με σκοπό να βελτιώσουν συγκεκριμένους τομείς στην ζωή τους. Όταν δώσουμε στον εγκέφαλό μας το κατάλληλο ερέθισμα αυτός θα κάνει τις ανάλογες διεργασίες. Θα δημιουργήσει εκείνες τις συνάψεις που αντιλαμβανόμαστε ως μία αναλαμπή. Αν μπλοκάρουμε και παίζουμε συνεχώς την ίδια κασέτα στο κεφάλι μας με αποτέλεσμα να μην βρίσκουμε λύσεις είναι γιατί δίνουμε τα ίδια ερεθίσματα. Όταν ακολουθείς τον ίδιο δρόμο θα καταλήγεις στον ίδιο προορισμό. Είναι αυτό που συνοψίζει μία ρήση που αποδίδεται στον Άλμπερτ Αϊνστάιν «Τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα»

Έχει μεγάλη σημασία επομένως να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις στον εαυτό σου καθημερινά. Είναι μία παρέμβαση που μπορείς να κάνεις μόνος σου για να δείξεις στον νου σου την σωστή κατεύθυνση όταν αυτός πηγαίνει από ‘δω και απο ‘κεί χάνοντας τον στόχο. Ο λόγος που λέω σωστές ή κατάλληλες ρωτήσεις είναι γιατί όλο αυτό που περιγράφουμε μπορεί να λειτουργήσει και ανάποδα. Το ερέθισμα που θα δώσεις να μην είναι ωφέλιμο. Αν ρωτάς τον εαυτό σου «γιατί σε εμένα;» ή «πώς γίνεται να είμαι πάντα άτυχος», «είμαι ανεπαρκής;» μπορείς να οδηγηθείς σε παραγωγικές σκέψεις που αποκαλύπτουν λύσεις; Μάλλον όχι. Οι λέξεις γεννούν σκέψεις και οι σκέψεις γεννούν συναισθήματα και πράξεις.

Διάλεξε προσεχτικά τι και πώς θα ρωτήσεις τον εαυτό σου, ώστε να πάρεις το αποτέλεσμα που πραγματικά θες.

Θα μοιραστώ μαζί σας επτά ερωτήσεις που είναι πολύ χρήσιμο να τις κάνουμε στο τέλος της ημέρας. Όχι για να κριτικάρουμε τι καλύτερο θα μπορούσαμε να κάνουμε, αλλά για να επαναφέρουμε την νοητική μας εστίαση σε εκείνη την γραμμή που αν την ακολουθήσεις σε πάει στον στόχο σου. Αν κάνεις αυτά τα ερωτήματα μέρος της βραδινής σου ρουτίνας, είναι ένας τρόπος να θέτεις τις βάσεις για μία υπέροχη νέα μέρα που σε περιμένει λίγες ώρες αργότερα.

Δείτε τις ερωτήσεις εδώ

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά