CHEF'S TIPS
Κοτόπουλο γεμιστό με κους κους και λαχανικά από τον Λάμπρο Βακιάρο
Καλοψημένο, ζουμερό & με πεντανόστιμη γέμιση κοτόπουλο, έτοιμο να τους ξετρελάνει όλους!

Monopoli Team
11.06.2019
A
A
Υλικά για 4-6 άτομα
- 1 κοτόπουλο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 μικρά μανιτάρια (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 1/2 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 1/2 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε μικρά κυβάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο (ψιλοκομμένη)
- 1 μικρό πράσο (ψιλοκομμένο)
- 2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 κ.γ. πελτέ τομάτας
- 1 + 1/2 κούπες ζωμό κότας
- 1 κούπα κους κους
- 1/4 κούπας μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1/4 ματσάκι φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 σακοράφα με χοντρή κλωστή
- 1 σακούλα ψησίματος
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 1 πράσο (κομμένο σε μακριές λωρίδες)
- 1 + 1/2 με 2 κούπες τοματίνια
- 1 κ.γ. χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 2 κ.γ. μπούκοβο
- Πλένουμε και αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο μέσα και έξω καλά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το ψιλοκομμένο πράσο και το φρέσκο κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
- Σβήνουμε με το ζωμό κότας, προσθέτουμε το κους κους, το μαϊντανό, το δυόσμο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Κρατάμε το κοτόπουλο όρθιο και με ένα μεγάλο κουτάλι το γεμίζουμε με το κους κους. Σηκώνουνε με το χέρι μας την πέτσα στα πλαϊνά και γεμίζουμε και εκεί.
- Με την σακοράφα ράβουμε τα ανοίγματα του κοτόπουλου.
- Παίρνουμε τη σακούλα ψησίματος, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και κρατώντας το πάνω μέρος κλειστό, κουνάμε ώστε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε τη σακούλα σε ένα ταψί και βάζουμε μέσα το κοτόπουλο.
- Αλατίζουμε με το χοντρό αλάτι τα τοματίνια και το υπόλοιπο πράσο και τα απλώνουμε γύρω γύρω από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το μπούκοβο.
- Κλείνουμε σφιχτά τη σακούλα στο πάνω μέρος με το ειδικό κλιπ και κάνουμε με μία οδοντογλυφίδα μία μικρή τρύπα στο πάνω μέρος της σακούλας, ώστε να βγαίνει ο αέρας.
Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε έξτρα υγρά στη σακούλα. - Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς, τοποθετώντας το ταψί στη μέση του φούρνου, για 1 + 1/2 ώρα ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο έχει πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Tip: Αν θέλουμε, παίρνουμε όλα τα τοματίνια ή ένα μέρος από αυτά, μαζί με υγρά που έχουν δημιουργηθεί στη σακούλα και τα αλέθουμε στο μούλτι για να φτιάξουμε μια σάλτσα.

Λάμπρος Βακιάρος – Νικητής MasterChef 2017
Δείτε περισσότερες συνταγές του Λάμπρου Βακιάρου εδώ
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μακρυκάπα Ευβοίας: ένα γραφικό χωριό που αξίζει να επισκεφτείς
Το πασχαλινό σοκολατένιο αυγό και η ιστορία του
Πασχαλινό αρνί: Συνταγές για την καλύτερη μαρινάδα από 4 κορυφαίους chef
Πάσχα στην πόλη: 5 εκκλησίες της Αθήνας με κατανυκτική ατμόσφαιρα για τον Επιτάφιο και την Ανάσταση
Τα πιο όμορφα σοκολατένια πασχαλινά αυγά και πού θα τα βρεις
Τι μας συμβουλεύει για το πασχαλινό τραπέζι ο καθηγητής Καρδιολογίας
Από τις λαμπάδες μέχρι τον λαγό: Οι συμβολισμοί και οι παραδόσεις πίσω από τα πασχαλιάτικα έθιμα
Η Μαρίνα Σπανού απαντά στα αρνητικά σχόλια: «Ποτέ μου δεν μου άρεσαν οι ταμπέλες»
Η γυναίκα και ο ακροβάτης: Η νέα παράσταση των bijoux de kant στο HOOD art space
Lapin House: Κάθε σοκολατένιο αυγό… μια πράξη αγάπης