MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
CHEF'S TIPS

Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis

Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

Monopoli Team

Υλικά
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ
  • 1 δόση espresso
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα

Για την εκτέλεση
  • Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
  • Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
  • Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
  • Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
  • Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
  • Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
  • Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ

Περισσότερα από Συνταγές