CHEF'S TIPS
Γλυκό ψυγείου με Dulce de Leche από τον food blogger Gabriel Nikolaidis
Ένα εύκολο και δροσερό γλυκάκι που θυμίζει καλοκαίρι, με μόνο 4 υλικά!

Monopoli Team
26.06.2019
A
A
Υλικά
- 1 πακέτο σαβαγιάρ
- 1 δόση espresso
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 400 ml ζαχαρούχο γάλα
- Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να καραμελώσει και να γίνει Dulce de Leche.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Χτυπάμε το Dulce de Leche με το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε σε ένα πυρέξ μια στρώση από σαβαγιάρ.
- Τρέχουμε τον espresso σε ένα μονό εσπρεσάκι.
- Με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβαγιάρ με το ζεστό εσπρεσάκι.
- Καλύπτουμε τα σαβαγιάρ με τη μισή ποσότητα κρέμας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, μουσκεύοντάς τα με το εσπρεσάκι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
- Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
- Αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Προαιρετικά, διακοσμούμε με flakes σοκολάτας.

Δείτε περισσότερες συνταγές του εδώ.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Brunch, φαγητό, ποτό: Βγαίνουμε σε αγαπημένα στέκια στη Γλυφάδα
Η έκθεση “Catch Me” του Nicholas Kontaxis φέρνει την ελπίδα στην εικαστική σκηνή της Αθήνας
Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 29-30 Μαρτίου 2025
Free City: Οι προτάσεις μας για δωρεάν διασκέδαση αυτό το ΣΚ (29-30/03)
Oxygen: Έκθεση των Sober5083R και SIMEK στη ΔΛ Gallery
O Apon επανέρχεται με το νέο του viral single «Καθρέφτης»
COSMOTE TV: Πρεμιέρα για τη σειρά «MobLand»
Adolescence: Τι αποκαλύπτουν οι σκηνές με την ψυχολόγο