Ζουμερή σοκολατόπιτα από τον Θάνο Σπανό
Ο πρώην παίχτης του MasterChef μας ετοιμάζει την πιο εύκολη, γρήγορη και μοναδική σοκολατόπιτα.
- 170γρ σιμιγδάλι χονδρό
- 170γρ αλεύρι φαρίνα
- 280γρ βούτυρο soft
- 200γρ ζάχαρη
- 4 αυγά μεγάλα
- 60γρ κακάο άγλυκο
- 100γρ λικέρ Αμαρέτο
- 300γρ ζάχαρη
- 700γρ νερό
- 2 κουτ.σουπας γλυκόζη
- 200γρ κρέμα γάλακτος
- 300γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για αρχή βράζουμε το σιρόπι, προσθέτουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και μετράμε 5′ από το σημείο βρασμού και μετά το αποσύρουμε από την φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και το αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και το λικέρ.
Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά μας (αλεύρι-σιμιγδάλι-κακάο) και αφού ομογενοποιηθούν απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο πυρέξ,(υπολογίστε να καλύπτει τα 3/4 περίπου τον όγκο του πυρέξ) ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 35′-40′. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο σιροπιάζουμε το γλυκό προσέχοντας το σιρόπι να είναι χλιαρό προς κρύο και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τέλος ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και την τοποθετούμε σε ένα μεσαίο μπολ, στην συνέχεια σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού και το ρίχνουμε στο μπολ με την κουβερτούρα, με μια μαρίζ (σπάτουλα) ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν θέλετε γλασαρετε όλο το γλυκό με την Γκάνας ή ξεχωριστά ανά κομμάτι.
Tip: Σε περίπτωση που θέλετε να γλασάρετε ξεχωριστά ανά κομμάτι τοποθετήστε την Γκάνας σε ένα μπολ και φυλάξτε την στο ψυγείο, μπορείτε να την ζεστάνετε είτε στον φούρνο μικροκυμάτων είτε σε Μπεν Μαρί.
Δείτε περισσότερες συνταγές του Θάνου Σπανού εδώ