Νόστιμες σαλάτες με κινόα
Αντικαταστήστε το γεύμα σας με μια χορταστική και υγιεινή σαλάτα! Πρωτότυποι συνδυασμοί και γρήγορες επιλογές σας περιμένουν παρακάτω
- 300γρ. φακές
- 100γρ. κινόα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 2 καρότα τριμμένα
- μαϊντανός
- μουστάρδα
- λεμόνι
- 4 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- μπαλσάμικο ξίδι
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Βράστε τις φακές και την κινόα σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την κόκκινη πιπεριά και προσθέστε τα σε ένα μπολ. Έπειτα κόψτε σε στικ το καρότο και προσθέστε το στο ίδιο μπολ. Μόλις είναι έτοιμες οι φακές βάλτε και τα λαχανικά, την κινόα, την μουστάρδα και τον χυμό από λεμόνι και ανακατέψτε. Στο τέλος προσθέστε το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Ανακατέψτε πολύ καλά και σερβίρετε.
- ½ φλ κινόα
- ½ φλ φακές
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ παπαρουνόσπορο
- 1 αυγό ½ αβοκάντο
- 1 κ.σ μηλόξυδο κρέμα μπαλσάμικου
Εκτέλεση
Σε ένα λίτρο αλατισμένο νερό βράστε τις φακές για 15′ να μαλακώσουν. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράστε την κινόα. Ετοιμάστε ένα αυγό ποσέ. Ανακατέψτε την κινόα και τις φακές, ραντίστε με λάδι, μηλόξυδο και πασπαλίστε με πιπέρι. Από πάνω κόψτε σε φέτες το μισό αβοκάντο, προσθέστε το αυγό ποσέ, τον παπαρουνόσπορο και το μπαλσάμικο.
- 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια
- 1/4 της κούπας μαϊντανό
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 κούπα αγγουράκι
- 1 κομμένη κόκκινη πιπεριά
- 3 κούπες μαγειρεμένη κινόα
- χυμό απο ένα lime
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- πιπέρι καγιέν
- αλάτι
Βράστε την κινόα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το καλαμπόκι, τα φασόλια, το αγγούρι και την πιπεριά. Προσθέστε την κινόα και το lime, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το αλάτι. Ανακατέψτε και πασπαλίστε με τον μαϊντανό.
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.